fbpx

[Video] Švedska je zaradi politike odprtih vrat postala država brez možnosti povratka

Švedska je postala žrtev lastne ironije. Le nekaj ur po tistem, ko je švedski premier obsodil ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi njegovih izjav o množičnih migracijah in nasilju na Švedskem, so se v predmestju manjšega švedskega mesta začeli dogajati neredi in nasilje. 

Uničevanje lastnine, pretepi, požigi, požgani avtomobili in na drugi strani policija, ki poskuša s streli brzdati nasilniško divjanje. Tako je izgledalo nekoč mirno in idilično skandinavsko mesto Rinkeby na Švedskem, danes pa mu vladajo migranti iz Afganistana in Somalije.

Novica bi morala po pričakovanjih zapolniti vse časopisne naslovnice v Evropi, vendar se je cenzura spet izkazala za močnejšo. Levičarski osrednji mediji in borci za tako imenovano socialno pravičnost so očitno še vedno enakih stališč, da bodo težave izginile kar same od sebe – z ignoranco.

Službo si je našel le vsak petstoti migrant
Na Švedskem so samo leta 2015 sprejeli okoli 160 tisoč migrantov brez varnostnega preverjanja in dokumentov. Vsaj 80 odstotkov celotne populacije migrantov pa predstavljajo moški na vrhuncu fizične moči. A ti ne znajo jezika in prihajajo iz popolnoma drugačne kulture, z drugačnim verskim in vrednostnim ozadjem, da o higieni sploh ne govorimo.

Kot pričajo iz Švedske, je v delovnem razmerju le vsak petstoti migrant. Vsi ostali pa živijo od socialne pomoči države in brez perspektive za prihodnost.

Kako sta možni tolikšna slepota in ignoranca?
Avtor na hrvaškem spletnem portalu Kamenjar je vzroke za zablode evropskih voditeljev in nezmožnost ocene dejanskega stanja glede očitnih težav pripisal državnemu izobraževalnemu sistemu in prepričanju, da zmore rešiti vse težave tega sveta. Tradicija in kultura zanje nimajo pomembne vloge, saj so mnenja, da se zgodovina spreminja z vsako generacijo mladostnikov.

Migranti na Švedskem (foto: epa)

Zaradi tega ima izobraževalna sfera upanje v preobrazbo migrantov, hkrati pa zavračajo pomen izvora njihove kulture, ki ceni žensko na raven domače koze, demokracija in človekove pravice pa so jim španska vas. Evropsko učiteljstvo je mnenja, da jim lahko s pravilnim pristopom razširijo obzorja in spremenijo njihov način razmišljanja.

Nekoč cvetoča država danes klavrno propada
Švedska, država z največjim odstotkom posilstev, je dokaz, da vzorca obnašanja migrantov ne bo mogoče spremeniti. Kar zbuja pozornost in je vredno vse kritike, pa je obravnava kaznivih dejanj migrantov z vidika enakosti pred zakonom. Zaradi nedavnega posnetka posilstva nekega švedskega dekleta s strani treh migrantov, ki so ga celo v živo predvajali prek Facebooka, je omenjena trojica delikventov dobila zgolj trimesečne zaporne kazni, saj po njihovem niso vedeli, da gre za protizakonito ravnanje. Medtem pa se neprostovoljni poljub švedskega fanta obravnava kot poskus nasilstva z zagroženo zaporno kaznijo enega leta zapora.

Na podlagi tragičnih zgodb iz te severne države številni poznavalci menijo, da so na točki brez možnosti povratka. Verjamemo, da bi večina raje videla, da temu ni tako, vendar njihova politika kaže na nezmožnost soočenja z dejanskim stanjem, ideologija feminizma pa je družbo še dodatno razdvojila in pomehkužila. Švedska zaradi svojega zgleda vliva upanje zgolj preostalim državam srednje in zahodne Evrope, da nikoli ne ponovijo napak, ki jih je v dobri veri storila ta nekoč najbogatejša država sveta.

M. P.