fbpx

[Video] Švedsko policijo za novo leto napadli z molotovkami

Slika je simbolična (foto: EPA)

Novo leto na Švedskem je bilo presenetljivo vroče, a tokrat razlogov ni iskati v globalnem segrevanju. Tolpa 15 “mladeničev” v švedskem mestu Växjö je z molotovkami napadla policiste, ker so ti aretirali dvojico, ki je vozila v vinjenem stanju.

Ko so švedski policisti v mestu Växjö na jugu države aretirali dvojico, ki je vozila v vinjenem stanju, jih je skupina 15 “mladeničev” začela obmetavati z molotovkami.

Kakor je povedala tiskovna predstavnica policije v  Južni regiji Evelina Olsson, je goreča tekočina padla na oblačila enega od policistov, a nihče ni bil poškodovan.

Po poročanju Expressen je tolpa storilcev “izginila s prizorišča, še preden so uspeli kogarkoli aretirati,” a so zato oblasti že prijavile poskus resne poškodbe in nasilnih izgredov. Člani tolpe naj bi bili po poročanju Mosaika zamaskirani.

Växjö je mesto, v katerem je dobršen del prebivalstva muslimanski. Po poročanju Breitbarta je islamska skupnost v omenjenem mestu že leta 2018 zahtevala javni prenos klica k molitvi. Kakor je tedaj povedal lokalni imam Abu Helal, “muslimani niso obiskovalci v Växjöju, tu živimo.” Policija je nekaj mesecev kasneje zahtevi islamske skupnosti ugodila.

Ivan Šokić