[Video] Tako Hamas indoktrinira otroke v bodoče teroriste

Hamas bi rdFoto: Printscreen

Potem, ko vodje palestinske teroristične skupine Hamas nekaj časa ni bilo na spregled, se je ta pojavil v javnosti. Yahya Sinwar se je namreč udeležil shoda, na katerem je v roke prijel otroka, oblečenega v vojaška oblačila, v rokah pa je mahal s predmetom, ki spominja na orožje. Tako namreč skrajneži indoktrinirajo otroke v morilce in teroriste.

Omenjen posnetek, ki dokazuje, da Hamas predstavlja teroristično organizacijo, ki ji niti slučajno ni do miru, so preko družabnega omrežja Twitter razkrile izraelske obrambne sile. “Poglejte, kako ponosno prikazuje otroka, ki ima v rokah strelno orožje,” so zapisali kritično.

Soustanovitelj Hamasa se je pohvalil, da so ciljali na izraelske civiliste
Dan po začetku veljavnosti premirja se je Sinwar po poročanju Times of Israel prvič pojavil v javnosti. Voditelji Hamasa so razglasili zmago, kljub temu da je Izrael v uničil večino teroristične infrastrukture in pobil na ducate njihovih voditeljev. Soustanovitelj Hamasa Mahmoud al-Zahar se je v intervjuju za Sky News  iz Velike Britanije celo pohvalil, da je teroristična skupina namerno ciljala na izraelska civilna središča, poroča Breitbart.

Izraelske obrambne sile trdijo, da je skoraj 16 odstotkov raket, ki so jih tekom 12-dni trajajočim spopadom izstrelili palestinski teroristi, dejansko padlo v Gazo, namesto da bi prišle do Izraela. Nekatere od teh raket so ubile palestinske civiliste, vključno z otroki. Znano je, da Hamas že zelo zgodaj poskrbi za indoktrinacijo palestinskih otrok, da ti postanejo džihadisti, ki so pripravljeni pobiti izraelske civiliste. Če pa je potrebno so ti pripravljeni za doseganje ciljev tudi umreti.  V enem izmed akademskih člankov je bilo mogoče leta 2014 prebrati, da je Hamas pri gradnji mreže podzemnih predorov uporabil tudi otroško delovno, kar je povzročilo smrt več sto otrok.

Tekom bojev se je izkazalo,  da Hamas izkorišča otroke za živi ščit pri izvajanju terorističnih akcij. Brez slabe vesti so namreč gradili teroristični predor, ki je bil lociran v neposredni bližini šol in bolnišnice. V primeru, da bi Izrael odkril predor in ga skušal uničiti, bi namreč pri Hamasu propagirali, da je Izrael morilec otrok.

Nina Žoher