fbpx

[Video] Tako je brazilska vojaška policija ustrelila bandita, ki je med ropom draguljarne za talko vzel 83-letno starko!

Foto: posnetek zaslona

Po spletu še vedno kroži videoposnetek decembrskega dogodka v brazilskem mestecu Valenca, kjer je po ropu draguljarne oboroženega bandita obkolila policija, ta pa je za talko vzel 83-letnico, ki se je prav takrat sprehajala mimo. A situacija se je končala srečno, trenutek, ko se je talka spotaknila, je vojaška policija izkoristila in bandita pokosila s streli. Talka je ostala nepoškodovana, v roparjevem nahrbtniku pa so odkrili za 10 tisoč evrov nakradenega blaga. Policisti so si tako več kot prislužili aplavz in vzklike, s katerimi jih je nagradila množica prisotnih!

Po družbenih omrežjih in sicer po spletu še vedno kroži videoposnetek izredno napete situacije, ki so ji bili v začetku lanskega decembra priča krajani Valence v brazilski zvezni državi Rio de Janeiro. Tam je namreč bandit skušal oropati draguljarno Barra Joisas, a lastnik je hitro pričel kričati na pomoč in ropar je skušal pobegniti s polnim nahrbtnikom nakradenega blaga. V tistem trenutku je mimo pripeljalo vozilo vojaške policije, policisti pa so hitro ustavili vozilo in, kot je poročal Daily Mail, takoj obkrožili roparja na glavni mestni ulici.

Ko je oboroženega bandita obkolila policija, je ta za talko vzel 83-letnico
A dogajanje se je najbolj zaostrilo šele po prihodu policije; ko je oboroženi bandit dojel, da je obkoljen, je zagrabil 83-letno Terezo de Jesus Sacramento, ki se je ravno takrat sprehajala mimo, in jo vzel za talko. Prisotnim je takrat zastalo srce in glasno so pričeli pozivati bandita, naj spusti ubogo starko, ki jo je obvladoval z brutalnim prijemom okoli vratu in z nabito pištolo. Da naj spusti starko, so mu ukazali tudi policisti, a jih v paniki ni ubogal in je mrzlično iskal možnost za pobeg. Ko se mu je začel približevati policist tudi z druge strani, je bandit stopil s pločnika in v tistem se je starka spotaknila, policija pa je izkoristila trenutek in ga v sekundah pokosila s streli.

Vojaški policisti z rešeno talko

V nahrbtniku bilo za 10 tisoč evrov nakradenega blaga, talka nepoškodovana
Bandit je umrl na kraju dogodka, prisotni pa so vzklikali in ploskali policiji, ki je šele z uporabo strelnega orožja obvladala situacijo. Glavni polkovnik bataljona policije Antonio Matos je za lokalne medije takrat o dogodku povedal: “Osumljencu je bil izdan ukaz, naj spusti talko in preda orožje ter se preda. A je zavračal ukaz in tako je bil ubit. Najpomembnejše je to, da je bila rešena talka.” V nahrbtniku so sicer odkrili za približno 10 tisoč evrov nakradenega blaga. Talka je bila v dogodku nepoškodovana, a so jo vseeno odpeljali v bolnišnico, da bi se prepričali, da ni utrpela šoka, ki bi povečal možnost srčnega napada.

Rok Krajnc