fbpx

[VIDEO] Tako je Dilaria Zajarskaite po grozljivi noči vzela usodo v svoje roke

Fotografija je simbolična (foto: YouTube)

Sedemnajstletna Dilaria Zajarskaite je bila ena izmed napadenih tisto noč. Ivan Jurevic pa varnostnik bližnjega hotela in očividec, h kateremu so se zatekala preganjana in prestrašena dekleta. Oba sta se postavila zase in vrnila udarec. Jurevic še isto noč, Dilaria pa nekaj mesecev kasneje.

Dilaria Zajarskaite je bila stara šele 17 let, ko je postala ena izmed tisočih nemških žensk žrtev spolnega napada v Kölnu na Silvestrovo. Poročila navajajo, da so jo muslimanski begunci tisto noč nadlegovali kar petkrat, njeno prijateljico pa poskušali celo ugrabiti.

Ker policija takrat ni reagirala na njene pritožbe, se je odločila, da bo vzela usodo v svoje roke in se prijavila na boksarski tečaj. Odločila se je, da se ji “najhujša noč njenega živjenja” – tako sta s prijateljico poimenovali tisto strahotno noč – nikoli več ne bo ponovila. Nekaj mesecev je že trenirala, potem pa …

“Ti arabski moški so se me dotikali in me ranili. Petkrat so me napadli v tisti noči, prijateljico pa poskušali celo ugrabiti. Bilo je grozljivo, policisti pa so stali tam in sploh niso reagirali,” je za MailOnline povedala Dilaria Zajarskaite.

… se je nočna mora ponovila
V začetku maja je na železniški postaji v Kölnu k njej pristopil muslimanski begunec in jo začel nadlegovati. V tistem trenutku je zbrala vse svoje moči in znanje ter se odzvala tako, da je moškega najprej udarila med rebra, potem pa ga z glavo zabila v svoje koleno.

Po svoje lahko zgodba marsikatero žensko inspirira, da lahko tudi sama poskrbi za svojo varnost. Po svoje pa je tragično, da zanjo ne poskrbijo tisti, ki so zanjo najbolj odgovorni. Ko je Dilaria Zajarskaite po tisti novoletni noči poskušala prijaviti dogodek policiji, so ji le-ti namreč odvrnili: “Nima smisla, da podajate prijavo, saj ne poznate imen napadalcev.”

“Bilo je kot državljanska vojna”
Ivan Jurevic, varnostnik v hotelu v neposredni okolici trga, kjer se je na novo leto odvijala nepozabna drama, je povedal, da so policisti dogodek opisali kot primerljiv z “državljansko vojno”. Policisti so priznali, da česa takšnega še nikoli v življenju niso videli.

“Prepričan sem bil, da je lahko nekaj takšnega zgolj desničarska propaganda, ampak bilo je resnično! Ljudje, ki smo jih še pred tremi meseci toplo sprejeli s steklenicami vode in plišastimi medvedki na münchenski železniški postaji, so streljali na policiste. Neznane ženske pa so vso noč prihajale k meni in me rotile, če lahko stojijo zraven mene,” je povedal Ivan Jurevic.

Jurevic je presenečeno opazil, da so za prestrašenimi preganjanimi dekleti pritekli tudi moški, ki so mu sledili in poskušali napasti tudi njega. “Iskreno moram priznati, da sem jih pretepel,” je priznal. Dodal je še, da so se tisto noč dogajale mnoge grozljive stvari. Nekega moškega, ki je ležal na tleh, so zbrcali, potem pa še namenoma skočili na njegovo glavo in ga do konca poteptali.

V. V.