fbpx

[Video] Tako se gredo migranti pokvarjeno propagando: S cigaretnim dimom do solz, ki bi ganile srca ljudi

Foto: V4NA

Ilegalni migranti pred poljsko mejo tako kot vedno izrabljajo otroke za cenene trike, s katerimi igrajo na čustva nevednih. Tako so skupino migrantov posneli, kako dečku puhajo cigaretni dim v obraz, dokler se mu ne zasolzijo oči, da lahko “joče” za kamero. Podobnih trikov so se migranti v preteklosti posluževali na grško-turški meji.

Video, ki so ga posneli nedavno na poljsko-beloruski meji, prikazuje ilegalne migrante, ki izrabljajo otroke za vstop na ozemlje držav EU. V omenjenem posnetku je videti odrasle moške, ki v dečkov obraz puhajo cigaretni dim, dokler fant ni v solzah, odrasli pa skušajo s tako objokanim otrokom poljske mejne stražnike prepričati, da jih spustijo naprej brez kakršne koli dokumentacije.

Osrednji mediji, naklonjeni migrantom, so posnetke tega istega omenjenega dečka javnosti prodajali kot žrtev solzivca, ki so ga proti migrantom uporabili poljski varuhi meje.

Pritlehna strategija je na tej točki že dobro preizkušena, širša javnost pa še vedno pada na najstarejše trike. V4NA poroča, da so mediji podobno leta 2015 kazali slike družine z dojenčkom, ki je ležala na tirih nedaleč od madžarske meje, okoli njih pa so stali madžarski mejni policisti. Levičarji in njim naklonjeni mediji so zmanipulirani posnetek in fotografije izrabili za obtožbe o krutosti na račun madžarske mejne policije. Šele kasneje je na podlagi nemontiranih posnetkov postalo jasno, da je oče sam na železniške tirnice povlekel ženo in dojenčka med upiranjem policiji. Madžarski policisti so v resnici pomagali materi z dojenčkom na noge in jo odpeljali stran od železnice.

Podobno so leta 2020 skušali ravnati migranti na grško-turški meji, kjer so odrasli moški iztrgali otroke iz naročij jokajočih mater, jih držali nad odprtim ognjem, dokler niso zajokali, nato pa jih tako “pripravljene” kazali novinarjem, ki so “rabili” srce parajoče fotografije jokajočih otrok. Video nagnusnega početja je objavila nemška novinarka Anabel Schunke. Kot zanimivost naj navedemo še, da je fotografije jokajočega otroka s poljske meje posnel levičarski aktivist, ki se je oglasil tudi v objavi Schunkejeve iz 2020. To je dokaz več,  da gre za dobro organizirano akcijo.

Ivan Šokić