fbpx

[Video] Ukrajinski junaški vojaki do zadnjega diha branili strateško pomemben otok: Rusom sporočili naj od*ebejo!

Ukrajinski vojaki so strateško pomembni Kačji otok v Črnem morju branili do zadnjega. (Foto: Twitter, posnetek zaslona)

V zadnjih dveh dneh ruske invazije na Ukrajino smo priča izjemnemu junaštvu nekaterih ukrajinskih vojakov, ki so soočeni z neprimerno močnejšo rusko vojsko. Na spletu je zaokrožil posnetek o besednem spopadu med oficirjem ruske vojske in vojakom, nastanjenim na majhnem črnomorskem otoku imenovanem Kačji. 

V skladu z zvočnim posnetkom se je ruska vojaška ladja približala majhnemu ukrajinskemu otoku v Črnem morju (ukrajinsko “Zmiinji”), ko je ruski oficir nenadoma dejal: “To je vojaška ladja. To je ruska vojaška ladja. Predlagam, da odložite orožje in se predate, da se izognete prelivanju krvi in ​​nepotrebnim žrtvam,” poroča CNN

Kot je še zatrdil ruski oficir bodo v nasprotnem primeru zbombardirani. Ukrajinski vojak pa je na njihove pozive kljubovalno odgovoril: “Ruska vojaška ladja, pojdi, jeb*i se!” In to so bile poslednje znane besede, ki jih je bilo moč slišati z otoka. Vseh 13 ukrajinskih braniteljev je preminilo v četrtkovem ruskem bombardiranju. Žalostno vest je potrdil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Vsi graničarji so umrli junaške smrti in pred tem niso obupali. Zelenski je sporočil, da bodo posmrtno prejeli naziv herojev Ukrajine. Kačji otok je približno 48 kilometrov oddaljen od južne konice ukrajinskega celinskega ozemlja v severozahodnem Črnem morju in kakšnih 300 kilometrov zahodno od Krima, ukrajinskega teritorija, ki si ga je Rusija pripojila leta 2014. Čeprav naj bi meril le kakšnih 18 hektarjev, je bil ključen za ukrajinske morske ozemeljske zahteve v Črnem morju. Bil je izrednega strateškega pomena.

Kako deluje ruska propaganda: Ruski govorec je zatrdil, da se je ukrajinska vojska predala brez boja 
Ruska tiskovna agencija Tass pa poroča o tem, da se je ukrajinski garnizon, nastanjen na Kačjem otoku, enostavno predal ruskim oboroženim silam. Kot so zapisali, je 82 ukrajinskih vojakov odložilo orožje in se prostovoljno predalo ruskim oboroženim silam.

Vest je v petek sporočil tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva generalmajor Igor Konašenkov. Obenem ruska stran še dodaja, da predani vojaki podpisujejo zaobljube, da ne bodo nadaljevali z odporom, kmalu pa naj bi se vrnili k svojim družinam. Obenem ruski medij še navaja, da je ruska operacija striktno osredotočena na izbrane točke, in da civilisti niso ogroženi. 

Domen Mezeg