fbpx

[Video] Tako to izgleda v Bihaću

Foto: Kamenjar

Pretepi domačinov na dvoriščih stanovanjskih hiš, tatvine, požigi, nasilje, napadi na policiste, skrivanje obrazov, kaotično stanje – to je današnje stanje v Bihaću in unsko-sanskem kantonu, kraju in območju, ki je od slovenske južne meje oddaljeno vsega nekaj deset kilometrov in je izhodiščna točka za vstop migrantov v Slovenijo. Največ jih nezakonito vstopa na območju občine Črnomelj in na kočevsko-ribniškem območju. Samo v BiH je v zadnjih dveh mesecih vstopilo najmanj 7 tisoč migrantov, natančnega števila pa tako nihče ne pozna.

Na Hrvaškem je ob meji včeraj prišlo do streljanja tamkajšnje policije. Znani so tudi ropanja in požigi domov. Sosednja Avstrija pa je v sredo, 13. novembra 2019, ponovno podaljšala nadzor na svoji meji s Slovenijo.

Pri nas pa? Delajo se, kot da je vse v najlepšem redu, vladajoči še vedno vojakom ob meji ne nameravajo podeliti dodatnih pooblastil. Trenutno so, in tako tudi ostaja, še vedno zgolj statisti ob že tako preobremenjenih policistih. In še: prave podatke skrivajo pred javnostjo.