fbpx

[Video] Takšno brutalno uničevanje so posnele nadzorne kamere francoskih mest ob divjanju migrantskih tolp na noč čarovnic …

Foto: Infowars

Množično nasilje, vandalizem in kriminal po zaslugi migrantskih tolp očitno postajajo pariški vsakdanjik. Tako so podivjani imigranti tudi noč čarovnic, ki se v Franciji sicer tradicionalno ne praznuje, izkoristili za divjanje. Več kot sto ljudi je francoska policija aretirala.

Po vzoru distopičnih filmov so migrantske tolpe pariških predmestij pozivale javnost k sodelovanju na “očiščenju”, ki je v tovrstnih filmih sicer prikazana kot ena noč v letu, na katero je vse dovoljeno, cilj pa je “očistiti” družbo manj zaželenih osebkov. Tokrat so pripadniki tolp znova izropali več trgovin, razbijali so okna, zažigali smetnjake, enega od policistov pa so celo napadli s kislino. Množice razgrajačev so policisti skušali obvladovati tudi s solzilcem, na koncu pa so aretirali približno sto ljudi. Aretiran je bil tudi 19-letnik iz Grenobla, ki je k “očiščenju” pozival prek Snapchata, po aretaciji pa se je izgovarjal, da spodbujanje nasilja ni bilo njegov cilj. Novi francoski zunanji minister Cristophe Castaner je po poročanju RT dejal, da mora noč čarovnic ostati praznovanje. Nasilje je se je poleg Pariza izvajalo tudi v drugih večjih francoskih mestih, v pričakovanju izgredov pa je bilo po državi na ulice napotenih kar 15 tisoč policistov.

Množično divjanje, vandalizem in kriminal postajajo pariški vsakdanjik
Takšnemu množičnemu nasilju na ulicah Pariza smo priča že dlje časa, v zadnjih letih pa se dogaja vse pogosteje. Migrantske tolpe revnih pariških predmestij tako že od začetka 90. let izkoriščajo praznike, kot so dan padca Bastilje in praznovanje novega leta za nasilje in uničevanje zasebne lastnine, takšnemu divjanju pa smo bili priča tudi ob vrnitvi francoske nogometne reprezentance s svetovnega prvenstva v Rusiji. Ob takšnih priložnostih so stalnica tudi zažiganje avtomobilov, praksa pa se je od pričetka množične migrantske krize leta 2015 preselila tudi v druge evropske države.

J.Ž.