[Video] Te pesmi rad posluša severnokorejski diktator Kim Džong Un!

Foto: epa

V luči nedavnega srečanja severnokorejskega diktatorja Kim Džong Una in ruskega predsednika Vladimirja Putina se je med Rusi pričelo porajati mnogo vprašanj, kdo Kim Džong Un pravzaprav je in kaj rad počne. Ruski mediji poročajo, da so se dokopali do informacije, da ima severnokorejski voditelj na svoji “playlisti” tudi nekaj ikonskih ruskih pesmi. 

Kim Džong Un, ki je ta teden prvič v življenje pripotoval v Rusijo, ima očitno velik posluh za tri ruske pesmi, je ruskim medijem razkril  Oleg Kozhemyako, guverner Primorskega območja.

Katjuša mu je očitno najbolj pri srcu
Gre za rusko vojno pesem o dekletu, ki hrepeni po svojem ljubem, ki je v vojski. Patriotska ruska pesem sicer ni popularna samo v Rusiji, ampak tudi na Kitajskem, v Severni Koreji, Mongoliji in v nekaterih drugih državah. Glede na to, da je vojaški pihalni orkester pesem igral ob prihodu Kima v v pristaniško rusko mesto Vladivostok, je mogoče sklepati, da je severnokorejskemu diktatorju res pri srcu.

Severnokorejskemu diktatorju sta všeč tudi malo manj poznana vojna pesem Večer v pristanišču (Evening in the Harbor) iz leta 1941, ko se je pričelo obleganje Leningrada (sedaj Sankt Peterburg), in pesem z naslovom Million Scarlet Roses, ki jo poje ena najbolj prodajanih ruskih glasbenih izvajalk Alla Pugačeva. Ob tem je zagotovo zanimiv podatek, da je hit Pugačeve zadonel tudi v severnokorejski prestolnici Pjongjang leta 1989, poroča Russia Today.

H. M.