[Video] Kim Džong Un z vlakom prispel v Vladivostok na prvo srečanje s Putinom

Kim Jong Un (Foto: Twitter)

Severnokorejski komunistični diktator Kim Džong Un je prispel v pristaniško rusko mesto Vladivostok, kjer se bo sestal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in poskušal slednjega pridobiti, da bi podprl Severno Korejo v sporu z ZDA. Hkrati bo to njegovo prvo srečanje s kakim drugim visokim državnikom, odkar je februarja ameriški predsednik Trump nenadno prekinil srečanje na vrhu v Hanoju.

Diplomatsko srečanje med predsednikom Putinom in severnokorejskim diktatorjem je bilo organizirano v tajnosti, javnost pa je bila o času in kraju srečanja obveščena tik pred zdajci. Voditelja držav naj bi se sestala v prihodnjih dneh.

V svojem maničnem slogu je severnokorejski voditelj v oklepnem vlaku pripotoval v daljne vzhodno mesto, kjer ga je na železniški postaji sprejela častna straža. Igrali so tako rusko kot severnokorejsko himno.

Kot je povedal Kim Džong Un ob prestopu meje, upa, da bodo pogovori pripomogli k razrešitvi situacije na Korejskem polotoku ter še pospešili razvoj bilateralnih odnosov med Rusijo in Severno Korejo.

Putin naj bi v Vladivostok prispel jutri, po pogovorih pa bo odšel še v Peking, kjer bo sodeloval na mednarodni konferenci “En pas, ena pot” o novi kitajski svilni poti. Kima na poti v Rusijo spremlja številčna delegacija, v kateri je tudi severnokorejski zunanji minister. Srečanje med predsednikoma pa naj bi po poročanju RT potekalo na univerzitetnem kampusu daljnovzhodne zvezne univerze, Kim pa naj bi v Rusiji ostal še dodaten dan, saj je predvidena njegova udeležba na več kulturnih dogodkih.

Pogovori so sicer rezultat večkratnih povabil ruskega predsednika, vse odkar je prišlo do spremembe v odnosu Severne Koreje do preostale mednarodne javnosti. Tako je bilo od lanske pomladi mogoče opaziti več srečanj severnokorejskega voditelja s kitajskim predsednikom, kakor tudi z njegovimi južnokorejskimi, ameriškimi in vietnamskimi kolegi.

Po mnenju političnih analitikov naj bi Kim sedaj iskal širšo mednarodno podporo zaradi konfrontacije z Washingtonom in tudi Moskvi bi bilo v interesu, če razširi svoje polje delovanja. To je Kimovo prvo srečanje z ruskim predsednikom iz oči v oči.

Ivan Šokić

 • freedomfighter

  Res ne razumem kaj se vsi tako radi dobivajo s tem kimom…clovek nima kaj za ponudit jedrskemu orozju se pa tudi ne bo odpovedal…si predstavljate kaj bi z njim naredila vojska ce bi se odpovedal edinemu adutu ki ga imajo

  • hle

   Pa mogoče ni tako nepomemben kot nam želijo to prikazat naši mediji tri države so do danes opustile jedrski program Irak Libija in Jugoslavija in še danes cvetijo zaradi tega

   • freedomfighter

    Je nepomemben in edina drzava ki jo sploh lahko ogroza je juzna koreja…glede jedrskega orozja je.pa tako ce se mu severna koreja odpove bi to.pomenilo konec rezima…tako kot v libiji in iraku

    • hle

     Saj ravno tega se debelinko zaveda in verjamem da mu takšen scenarij ni všeč pa tudi za ljudstvo Libije in Iraka padec režima ni ravno pomenil spremembo na bolje

  • garfi

   totalitarci in zločinci in teroristi so prjatli
   in bratje v kriminalu
   Podgane vseh dežel so se združile

   • freedomfighter

    Ja ampak h debelinku je tudi trump prisel ze dvakrat na obisk tako da to kar si napisal ne bo povsem veljalo

    • garfi

     tvoj debelinko je zločinski diktator
     Trump ni njegov prijatelj in ne tvoj leWiČĆar

     • freedomfighter

      Debelinko je bolj tvoj prijatelj kot moj komunistek bogi

 • Andrej

  A je v Rusijo tudi s seboj prinesel ono latrino?

 • garfi

  totalitarci in zločinci in teroristi so prjatli
  in bratje v kriminalu
  Podgane vseh dežel so se združile

 • Mihilus

  Center globalne moči se seli. Vseeno mislim, da so američani bili boljši vladarji sveta kljub izredno močnemu in negativnemu vplivu AIPAC-a in drugih lobističnih organizacij za etnične interese židov.

  • freedomfighter

   Saj ves da se center globalne moci ne seli v rusijo ampak malo bolj na vzhod…rusija nikoli ni bila center globalne moci in nikoli ne bo…ze to da je polna.rusov ji preprecuje vidnejsi napredek

 • cosmosjasnovidec

  Sedaj bo pa Kim dobil od Putina enako porcijo v rit kot jo je takrat tovariš izdajalec Slovenije “borut pahor”.
  Če si ni z sabo vzel vazelina je najebal kot hudič.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Peter serdinšek

  Tovariši in tovarišice sedaj prihaja edini debeli severno korejec kiiiim joooong unnnn!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!