fbpx

[Video] Terorist, ki je v Italiji zažgal avtobus z 51 otroki, svojega dejanja ne obžaluje: Še stokrat bi storil isto

(vir: twitter)

Senegalski voznik avtobusa, ki je prejšnji teden poskušal zažgati 51 italijanskih šolarjev, je priznal, da dejanja ne obžaluje ter da bi isto storil še stokrat, če bi bilo treba.

Senegalski voznik šolskega avtobusa Ousseynou Sy, ki je prejšnji teden na avtobusu priklenil 51 otrok, avtobus polil z bencinom in ga skušal zažgati, je po pisanju Breitbarta povedal, da svojega dejanja ne obžaluje. Še več, isto bi storil še stokrat, če bi bilo potrebno.

“Spokoril? Nobene pokore. To je bilo nekaj, kar sem moral storiti in bi to storil še enkrat, še stokrat. Zakaj sem to storil? Da pošljem sporočilo Afriki. Afričani morajo ostati v Afriki,” je povedal Sy, ki naj bi skušal zažgati avtobus z dijaki zato, da bi opozoril na vse afriške migrante, ki so utonili v Sredozemlju.

V javnost pa so ravno tako prišle informacije, da je bil terorist leta 2010 obsojen na leto dni zaporne kazni zaradi spolnega napada na mladoletno dekle. Poleg tega je bil oglobljen v višini 680 evrov zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Takrat so mu tudi odvzeli vozniško dovoljenje za pol leta. Italijanski notranji minister in voditelj Lige Matteo Salvini je zato začel poizvedovati, kako je lahko tak človek sploh dobil službo voznika avtobusa.

Dobrodošlica v zaporu
Syja trenutno zadržujejo v zaporu San Vittore, kjer so ga zaporniki pričakali s pomarančami in jajci, ki so jih metali vanj. Ravno tako naj mu ne bi pustili spati. Kar pa zadeva njegove trditve o utopljenih afriških migrantih, je potrebno izpostaviti, da se je število umrlih migrantov v Sredozemlju, vse odkar so v Italiji začeli s strogim režimom nadzora na morski meji, znatno zmanjšalo.

Ivan Šokić