fbpx

[Video] Teroristični napad: Libijski napadalec v Angliji z nožem ubil tri ljudi, trije huje poškodovani!

Foto: Twitter

Potem, ko se je v soboto v Readingu na jugu Anglije odvil “protirasistični protest”, kjer so udeleženci shoda na ves glas poudarjali, da črna življenja štejejo, so bili proti večeru priča krvoločnem napadu z nožem, v katerem so življenje izgubile tri osebe, trije ljudje pa so odnesli z resnimi poškodbami. Napadalec je bil migrant z libijskim državljanstvom.

Policija navaja, da trenutno še ni znano ali je napad povezan s protestom, ki se je odvijal čez dan. Prav tako so oblasti že potrdile, da je šlo za teroristični napad. V izjavi za javnost so izpostavili, da bodo delali v smeri, da se dokopljejo do napadalčevega motiva za napad, pri tem pa jim bodo pomagali kolegi iz protiteroristične enote.

Britanski dnevni časopis Guardian poroča, da policistom pomagajo tudi predstavniki britanske obveščevalne službe MI5. V bližini krvoločnega napada je bilo mogoče opaziti kup težko oboroženih policistov, ki so v stanovanjih v bližini izvajali racije. Eden izmed virov je za Sunday Mirror povedal, da je napadalca na krvoločnem pohodu ustavil pogumni policist, ki ga je s pomočjo rugby prijema onesposobil in spravil na tla.

Foto: Twitter

Številni verjamejo, da je bil napad z nožem povezan s terorizmom, poroča Breitbart. Varnostni viri združenja pa so za tisk izdali, da je osumljenec libijski državljan. Preko Twitterja se je oglasil predsednik vlade Boris Johnson in izpostavil, da je v mislih z vsemi tistimi, ki so prizadeti na račun napada v Readingu.

Hana Murn