fbpx

[Video] Teroristični napad v Nemčiji! 30-letni Sirec Mohammed klical k Alahu in se z ukradenim tovornjakom spravil nad prebivalce Limburga

Prizorišče terorističnega napada s tovornjakom v Limburgu (vir: twitter)

V terorističnem napadu, v katerem je 30-letni Sirec ukradel kamion in se z njim zaletel v več avtomobilov, je bilo poškodovanih devet ljudi. Priče trdijo, da je terorist govoril arabsko in klical k Alahu.

Nemške oblasti so krajo tovornjaka, ki se je nato po mestu Limburg zaletaval v avtomobile na ulicah, po poročanju portala Focus.de označile za teroristično dejanje.

30-letni Sirec je v ponedeljek zvečer stopil do tovornjaka, ki je čakal pri semaforju, ter odprl vrata. Ko ga je lastnik tovornjaka vprašal, kaj želi, ga je po pisanju Večernjega terorist brez besed vrgel ven iz vozila.

Islamski terorist se je odpeljal s tovornjakom, pri tem pa razbijal vse pred seboj. V njegovem terorističnem napadu s tovornjakom je bilo po zadnjih podatkih ranjenih 9 ljudi. Sedem jih je bilo odpeljanih v bolnišnico.

https://twitter.com/Nws_MENA/status/1181330754887983104

Policija je sprva poročala, da je bilo v napadu poškodovanih 17 ljudi, eden resneje. Priče terorističnega dogodka so po pisanju portala Frankfurter Neue Presse celo govorile s teroristom, ki je iz tovornjaka stopil okrvavljen, v bolečinah in nekoliko zmeden. “Povedal mi je, da mu je ime Mohammed,” je povedala ena od očividk.

Med prvimi, ki so so bili na prizorišču razbitega tovornjaka, je bila tudi skupina tekačev. Ko je Mohammed skušal napasti eno od tekačic, ga je skupina pridržala do prihoda policije. Terorist zagorele polti in temnih las, s črno brado, je na tej točki govoril o Alahu.

Preiskavo je že prevzelo tožilstvo v Frankfurtu.

Ivan Šokić