fbpx

[Video] To so vam zamolčali: 17-letnik iz Kenoshe v samoobrambi ubil dva kriminalca BLM, tretjega napadalca ranil!

Napad pripadnikov BLM v Kenoshi na 17-letnega Kyla Rittenhousa, ki je v samoobrambi nato streljal in ubil dva napadalca, enega pa ranil. Napadalec je Maurice Freeland (foto: Youtube)

Oblasti v Wisconsinu so aretirale 17-letnega Kyla Rittenhousa, ki je na izgredih v Kenoshi v samoobrambi ustrelil tri ljudi, dva sta zaradi strelnih ran umrla. Tretji napadalec, ki je bil oborožen s pištolo, pa najbrž ne bo nikoli več v desni roki držal strelnega orožja. Vsi napadalci, po prvih informacijah sodeč gre za tri belce, imajo kartoteko, eden od ubitih je bil celo pedofil.

Neodvisni novinar Andy Ngo, ki že dalj časa spremlja izgrede BLM in Antife v Ameriki je sporočil, da je policija napadalce 17-letnega Kyla Rittenhousa že identificirala.

Gre za 36-letnega pedofila Josepha Rosenbauma, ki je še nekaj minut preden je dobil kroglo v glavo, na pripadnike milice, ki so varovali avtosalon v Kenoshi vpil: “Ustreli me, črnuh!”  Vsi pripadniki milice so bili po posnetkih sodeč beli. Rosenbaum je dobil kar si je želel.

Drugi napadalec, ki je podlegel strelom v trebuh je 26-letni Anthony Huber, ki je Rittenhousa napadel z rolko. Huber je imel v kartoteki več primerov nasilja doma in obtožb napada.

Tretji napadalec 26-letni Gaige Grosskreutz, je kljub temu, da je izvlekel pištolo in želel ustreliti Rittenhousa, ki je ležal na tleh, končal zgolj s strelno rano v roki. Kot obsojen zločinec, je v času napada na Rittenhousa nelegalno posedoval strelno orožje.

Po rekonstrukciji dogodkov iz noči 25. avgusta 2020 je jasno, da 17-letni Rittenhouse ni nikakršen terorist za kakršnega bi ga radi predstavili levičarski mediji. Na izgredih je bil prisoten, ker je varoval avtosalon, ki so ga izgredniki BLM želeli uničiti. Svojevrstna ironija je, da sta v izgredih v Kenoshi, ki so se začeli zaradi obsojenega črnega posiljevalca Jacoba Blakea, bila ubita dva belca.

Vse se je začelo z agitacijo pripadnikov BLM, ki so obkolili člane oborožene milice, ko so ti oboroženi s puškami, stražili pred avtosalonom. Na posnetkih po spletu je videti, da so bili policisti hvaležni za njihovo prisotnost, ponudili so jim tudi vodo. “Ljudje dobivajo poškodbe, in naša naloga je zaščititi to poslopje, del moje naloge je tudi pomagati ljudem. Če je kdo poškodovan, se podajam v nevarnost zato sploh imam puško, da se lahko zaščitim, a ravno tako imam paket prve pomoči,” je takrat za kamero povedal Rittenhouse.

Sledilo je prerivanje med pripadniki milice in pripadniki BLM. Oboroženci so se počasi umikal izgrednikom in niso dopustili, da bi jih ti sprovocirali. Med izgredniki se je v ospredje prerinil Joseph Rosenbaum, ki je na pripadnike milice kričal naj ga ustrelijo: “Ustreli me, črnuh! Ustreli me, črnuh! Ustreli me, črnuh!”

Policisti mu želje niso uresničili. Pripradniki BLM so metali kamne v avtomobile in uničevali okoliško posest. Nakar prispemo do prve prelomnice. Na posnetku vidimo, kako oboroženi Rittenhouse beži pred množico pripadnikov BLM, ki jo vodi Rosenbaum. Ta je sprva vanj tudi vrgel plastenko za katero bi lahko sklepali, da je bila molotovka. Rosenbaum je dejansko ujel Rittenhousa pri avtomobilih, nakar je urjenje naredilo svoje, 17-letnik je ustrelil in Rosenbaum se je zvrnil na tla z luknjo v glavi, ki jo je povzročila krogla iz (pol)avtomatske puške.

Rittenhouse je takrat pograbil telefon in začel klicati. Ni jasno ali je šlo za prijatelje, reševalce ali policijo, a še preden bi lahko opravil klic do konca, se je ponorela drhal pognala za njim, tako da je bil prisiljen v beg.

Sredi ceste se je spotaknil in zvrnil po tleh. Več izgrednikov je to priliko izkoristilo. Na posnetkih je videti, kako ga je eden izmed njih z nogo udaril v glavo. Sledil je napad Anthonyja Huberja na Rittenhousa, ki se je opotekal na tleh, Huber pa ga je spravil z rolke in ga udaril po glavi. Rittenhouse se je odzval in ustrelil Huberja v trebuh. To pa še ni bilo konec. Sledil je napad še tretjega napadalca. Gaige Grosskreutz je izza pasu izvlekel pištolo in se namenil ubiti Rittenhousa. 17-letnik ga je prehitel in Grosskreutza ustrelil v komolec. Grosskreutz je začel vpiti, da potrebuje zdravniško pomoč.

Rittenhouse se je zasopel, utrujen in nekoliko omotičen pobral na noge ter tekel naprej v smeri kjer je bila policija, kjer se je ustavil z v zrak dvignjenimi rokami. Vsekakor priporočamo ogled posnetka na lastne oči. Manipulacij o samem dogodku je namreč malo morje. Huber in Rosenbaum sta zaradi strelnih ran umrla, Grosskreutz je preživel in izrazil obžalovanje, da Rittenhousa ni pokončal. Oblasti pa so sedaj aretirale 17-letnika, ki je po vseh posnetkih sodeč zgolj skušal zagotoviti lastno preživetje.

Da vse ne bo šlo tako lahko, je potrdil tudi znani ameriški odvetnik L. Lin Wood, ki je Rittenhousu ponudil brezplačno zastopanje pred sodiščem. Wood je pravnik, ki zastopa Nicka Sandmanna v njegovih tožbah proti ameriškim osrednjim medijem, ki naj bi ga očrnili in lagali o njem.

Ivan Šokić