fbpx

[Video] Tragično: V ruskih raketnih napadih ponovno mrtvi civilisti

Ruševine napadenega stanovanjskega bloka. Vir: zajem zaslona, Twitter.

V ruskem raketnem napadu na civilna poslopja v mestu Dnipro je ponovno prišlo do civilnih žrtev. Po zadnjih dosegljivih podatkih jih je umrlo 5, 27 pa jih je bilo ranjenih ali hospitaliziranih. Med osebami, ki so potrebovali oskrbo v bolnišnici, je bilo 6 otrok, je na socialnem omrežju Telegram oznanil guverner mesta Valentin Rezničenko. Napaden je bil tudi Kijev, kjer je bila tarča izstrelkov predvsem kritična infrastruktura, zaradi česar danes v ukrajinski prestolnici ni bilo smrtnih žrtev. 

Britanski BBC po drugi strani poroča, da je izpod ruševin v Dnipru devetnadstropnega bloka, ki je bil poškodovan v ruskem raketnem napadu, bilo rešenih 15 ljudi.

Ukrajinski mediji poročajo, da so si ponesrečenci, ki so ostali pod ruševinami, pri signaliziranju reševalcem pomagali s svetilkami v mobilnih telefonih. Mnogi so reševalce usmerjali s kričanjem.

Na spletu se je pojavil tudi posnetek matere, ki je v napadu izgubila sina. Putina in njegove sodelavce je oklicala za vojne zločince: “Zakaj si ga ubil? Kaj si storil mojemu sinu? Preklinjam te do sedme generacije. Preklet boš z moje strani in s strani solza vseh mater.” 

Težak dan za Ukrajino
Dnipro sicer ni edino mesto, ki je bilo danes napadeno. Napadena je bila tudi prestolnica Kijev, Harkov in Zaporožje. Sirene, ki opozarjajo na zračne napade, je bilo slišati po vsej državi.

G. K.