fbpx

[Video] Trije dijaki so grozljivo napadli učiteljico in posnetek objavili na družbenem omrežju

Dijaki izvajali nasilje nad učiteljico

Grozljivo nasilje in trpinčenja profesorice na srednji tehnični šoli v Trsteniku je zgrozil Srbijo. V razredu med poukom je več dijakov snemalo učiteljico, nato pa so se odločili, da se z njo “pošalijo” tako, da je en učenec stal za njo, medtem ko je sedela pri katedru. Nato je nenadoma potegnil stol nazaj, učiteljica pa je padla s stola.

Večina dijakov se je začela smejati, grozljiv posnetek pa so objavili na družbenih omrežjih. Na srečo se profesorica ni poškodovala, je pa posnetek v javnosti povzročil veliko razburjenja. Šola je zoper dijake, ki so se nespoštljivo vedli, že uvedla disciplinski postopek.

“Dva učenca sta mladoletna, eden polnoleten. Opravljen je bil tudi razgovor s starši,” je pojasnil ravnatelj šole Milan Glidžić.

”Dogodek se je zgodil v razredu, kjer nimamo varnostnih kamer. Sprožili smo vse zakonske ukrepe. Pisno smo obvestili starše, vse pristojne institucije in upravo šole. Sprožil sem tudi vzgojno-disciplinski postopek, učenci pa bodo kaznovani,” je še pojasnil Glidžić. Proti trem dijakom tehniške šole Trstenik so zaradi incidenta, ki se je zgodil 9. novembra v učilnici šole, torej uvedli vzgojno-disciplinski postopek. Učence lahko izključijo iz šole, o čemer bodo odločali danes. Incident so prijavili tudi policiji in višjemu državnemu tožilstvu v Kruševcu.

Sara Kovač