[Video] Trump in Melania ob obisku zračnega oporišča v Iraku požela glasne ovacije vojakov!

Foto: Twitter

Ameriški mediji so se nedavno razpisali o obisku ameriškega predsednika Donalda Trumpa v zračnem iraškem oporišču zahodno od Bagdada. Ob nenapovedan obisku ga je spremljala ameriška prva dama Melania Trump in opaziti je bilo, da aktualni ameriški predsednik med vojaki uživa veliko podporo, saj so bili ti vidno navdušeni, ko je stopil na govorniški oder. “USA, USA, USA …” so skandirali ob prihodu zakoncev Trump.

Gre za prvi obisk Trumpa pri ameriških vojakih na tujem, odkar je prisegel kot 45. predsednik ZDA. Obiski predsednikov na vojnih območjih na tujem sicer predstavljajo tradicijo vse od 11. septembra 2001 dalje.

Tisti, ki jim gre Trump v nos, so poveljniku vrhovnih sil mnogokrat očitali, da doslej še ni obiskal vojnega območja v tujini. Ob nedavnem obisku pa so ravno vsi ti nedvomno povesili nosove, glasni vzkliki so namreč jasno pokazali, da kot predsednik med svojimi vojaki uživa podporo, ki je marsikdo do sedaj ni.

Foto: Twitter

Ob obisku v Iraku je Trump poudaril, da ZDA ne morejo igrati vloge svetovnega policaja, in dodal, da cilj ZDA predstavlja zaščita častne države. Po besedah Trumpa je teroristična skupina Islamska država že skoraj poražena,  oporišča v Iraku pa naj bi bilo mogoče uporabiti za napad na Islamsko državo v sosednji Siriji, poroča STA. Nemška tiskovna agencija DPA pa navaja, da je Trump napovedal, da ne namerava ukiniti enot v Iraku.

Glede na to, da je Melania Trump ob solo obisku ameriške letalonosilke USS George H.W. Bush in ameriških vojakov v skupni vojaški letalski bazi Langley v Hamptonu v Virginiji ravno tako požela navdušenje vojakov, je mogoče logično sklepati, da so vojaki na strani ameriškega prvega para.

H. M.