fbpx

[Video] Trump napovedal boj na sodišču za ključne zvezne države v katerih je v zadnjem trenutku “povedel” Biden! “Ne moremo dopustiti, da nam takole ukradejo volitve!”

Ameriški predsednik Donald Trump (foto: EPA)

Ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek, 5. novembra 2020 napovedal serijo tožb s katerimi bo Trumpova kampanja v sodelovanju z republikanci izpodbijala preštevanje glasov v ključnih državah v katerih so se po zaključenem štetju na volilno noč glasovi začeli prevešati v prid nekdanjega podpredsednika Bidna.

“Mislimo, da nas čaka veliko pravdanja saj imamo ogromno dokazov, tako veliko dokazov, to bo morda končalo na najvišjem sodišču v državi, bomo videli,” je zbranim novinarjem v Beli hiši povedal ameriški predsednik Donald Trump. “Mislimo, da nas čaka ogromno pravdanja, ker ne moremo dopustiti, da nam takole ukradejo volitve.”

Predsednik Trump je po poročanju Breitbarta zahteval transparentnost pri preštevanju glasov. “Želimo, da se prešteje vsak legalen glas, in jaz hočem, da je vsak legalen glas preštet,” je povedal Trump. “Hočemo odkritost in transparentnost – ne skrivnih sob za preštevanje glasov, skrivnostnih glasovnic in nelegalnih glasovnic oddanih po dnevu volitev.”

“To je primer, kjer hočejo namestiti volitve. To je primer kjer hočejo ukrasti volitve,” je poudaril Trump in izpostavil, da so demokrati šli na sodišče spodbijat zahtevo republikancev, da bi bili pri preštevanju glasov prisotni zunanji opazovalci.

Korupcija in pokvarjenost demokratov

Trump je prepričan, da demokratski funkcionarji niso nikoli verjeli da bi lahko pošteno zmagali, zaradi česar so se zatekli k prevari. Zaradi tega naj bi bili vokalni podporniki glasovanja po pošti kjer je možnosti za malverzacije in goljufijo ogromno. Ameriški predsednik je opozoril, da je njegova ekipa zbrala vrsto “grozljivih zgodb” o malverzacijah na volitvah in napovedal, da jih bo razkril javnosti.

Ameriški predsednik je ravno tako izpostavil korupcijo volilnega aparata v ključnih državah v katerih imajo oblast demokrati. “Zmagovali smo v vseh ključnih okrajih z veliko večino, in potem je naše vodstvo začelo čudežno na skrivaj kopneti.” Trump je ob tem poudaril, da je njegov namen zaščititi integriteto volitev. “Ne bomo dovolili, da korupcija ukrade tako pomembne volitve, ali katerekoli volitve, kar se tega tiče.”

Ivan Šokić