fbpx

[Video] Trump napovedal razglasitev skrajne levičarske organizacije Antifa za teroristično organizacijo

Izgredniki v ZDA (foto: EPA)

ZDA bodo razglasile Antifo za teroristično organizacijo, je sporočil ameriški predsednik Donald Trump. Vpletenost Antife v izgrede pa bo po besedah ministra za pravosodje obravnavano kot domači terorizem.

Potem, ko je v soboto, 30. maja 2020 krivdo za rasne izgrede po ZDA ameriški predsednik Donald Trump obesil skrajni Antifa, je dan kasneje sledila najava, da bo radikalna levičarska organizacija razglašena za teroristično organizacijo.

Dejstvo je, da so pripadniki Antife izkoristili priliko, ki je nastala z izgredi in še sami doprinesli k večjemu uničevanju, ropanju, požiganju in nasilju na ameriških ulicah.

“Združene države Amerike bodo ANTIFA razglasile za teroristično organizacijo,” je odločen predsednik Trump. To potrjujejo tudi njihova dejanja. Način razmišljanja in radikalizacije anarhistov, marksistov, komunistov, ki se skrivajo pod nazivom “antifašistov” je že pred časom razkril Project Veritas. Številni med njimi so bili celo del predsedniške kampanje socialističnega Bernieja Sandersa.

“Nasilje, ki ga povzroča in izvaja Antifa in ostale podobne skupine v povezavi z izgredi je domači terorizem in bo temu primerno obravnavan,” pa je v izjavi za javnost sporočil državni tožilec William P. Barr.

Če do nove dezignacije tudi pride, se bo radikalna levičarska organizacija, ki se zgleduje po levičarskih milicah iz 20-ih in 30-ih letih prejšnjega stoletja znašla v družbi terorističnih organizacij kot so Al Kaida, Hezbolah in ISIS.

Barr je že napovedal, da bo naloga kar 56 regionalnih enot za boj proti terorizmu uvesti preiskave proti “nasilnim radikalnim agitatorjem, ki so ugrabili mirne proteste in kršijo zvezni zakon.”

Pripadniki Antife so prišli v ospredje v zadnjih letih, še posebej s Trumpovo zmago, saj so se na različnih shodih pogosto s podporo demokratičnih oblastnikov izživljali nad konservativci.

Ivan Šokić