[Video] Trump ob velikem srečanju z Orbanom v Beli hiši: “Viktor Orban opravlja čudovito delo”

Srečanje Viktorja Orbana in Donalda Trumpa v Beli hiši (vir: twitter)

“Viktor Orban opravlja čudovito delo, zelo je spoštovan, spoštovan po celi Evropi. Mogoče, kot jaz, malo kontroverzen, ampak to je ok. Dobro ste opravili svoje delo in svoji državi zagotovili varnost,” je ameriški predsednik Donald Trump dejal ob obisku madžarskega premierja Viktorja Orbana v Beli hiši.

V ponedeljek, 13. maja 2019, sta se v Washingtonu srečala madžarski premier Viktor Orban in ameriški predsednik Donald Trump. Pred srečanjem je Orban povedal, da bosta s Trumpom spregovorila tudi o zaščiti kristjanov po svetu. “Viktor Orban opravlja čudovito delo,” je povedal Trump, ki je madžarskega premierja gostil v Beli hiši. “Zelo spoštovan, spoštovan po celi Evropi. Mogoče, kot jaz, malo kontroverzen, ampak to je ok.” Nato se je po pisanju New York Timesa obrnil proti Orbanu, rekoč: “Dobro ste opravili svoje delo in svoji državi zagotovili varnost.”

“Vem, da je trd mož, a je spoštovan mož in je ravnal pravilno, po mnenju mnogih, glede imigracije,” je Trump komentiral Orbanov pristop k migrantski krizi. “Poglejte nekatere probleme, s katerimi se soočajo v Evropi in kako so se razrasli, ker so ravnali drugače od (madžarskega) premierja.”

“Rad bi izrazil, kako ponosni smo, da stojimo skupaj z ZDA v boju proti ilegalnim migracijam, terorizmu in zaščiti ter nudenju pomoči krščanskim skupnostim po svetu,” je povedal Orban. Pred srečanjem s Trumpom je Orban po pisanju Breitbarta povedal, da je namen obiska Bele hiše v prvi vrsti krepitev strateškega zavezništva in pogovor o globalnih političnih problemih. Dotaknila sta se tudi trgovine med dvema državama, kot tudi drugih aktualnih tem. Po njunem bilateralnem srečanju pa je sledilo še srečanje z madžarskimi predstavniki.

Ivan Šokić

 • pajot

  Trump and Orban forever!

 • Valter BraniSlav

  Bravo Trump, Orban in Josip Broz.!!!

 • Valter BraniSlav

  Vsec so mi voditelji ki se v dobro lastnega ljudstva uprejo vecjemu in mocnejsemu.
  Vecna slava Josipu Brozu ki se je uprl Stalinu.
  Prav tako vecna slava Orbanu in ostalim Visegrajcem ki so se uprli Bruslju.

  • Hribouc

   Jebem ti morilca Tita.

   10 klavec planeta Zemlja ! Zato jebem še 1.in 2. morilca sveta, Stalina in Lenina !
   ———————————————————————————–
   MAŠ DOST PEZDE RUKNJENO?

   • Valter BraniSlav

    Brez st 10 bi imeli st 1.

 • Hribouc

  Faliranega tišlerja in dipl.Komedijanta Serpentinška ne bo niti od daleč povohal.
  Zakaj bi pa Pahorja, recimo?
  Odg: Ker se je trudil tekati po New Yorku, ko se je skozi peljal Donald!!! To ap je že nekaj !

 • Drago

  Beda na bedu ide !

  • Antonius

   Res je, prav imate, precej bedno je vse skupaj. Samo 6, ste jih v stodevetih poizkusih uspeli prepričati.

 • Franjo Trojner

  Slovenci smo narod zaspancev, kI jih je vedno bilo potrebno spodbujati k nacionalni zavesti.
  To, da nam je kljub odkritem nasprotovanju, izdajstvu in sabotažah naših ljudi zvestih komunističnim gazdam iz Balkana uspelo poraziti, izgoniti ponižano tujo agresorsko vojsko JLA, ki so jo gazde iz Balkana poslale, da nam prepreči osamosvojitev in za povrh še postaviti prvo samostojno državo vsega SLOVENSKEGA roda, JE PRAVI ČUDEŽ!
  Za ta čudež je zaslužna peščica domoljubov, ki smo jim takrat in jim še danes pravimo OSAMOSVOJITELJI in ne silom prilike sestopljeni zagrizeni komunisti, kot nekateri lažno prikazujejo danes.
  Danes imamo po zaslugi osamosvojiteljev in prebujene nacionalne zavesti lastno državo, svoje SLOVENSKE državne simbole, svojo SLOVENSKIO himno in USTAVO, kar pa je premalo, da bi lahko postali moderna in zares pravna in demokratična država, družba. Neizvedba lustracije, je vsem nelustrirancem, ki so lustracijo tudi zminirali, omogočila, da še danes delujejo iz položaja moči in tako, kot pred letom 1991 suvereno držijo vajeti oblasti v svojih plenilskih krempljih. Samo preoblečena v plašč demokracij, a še vedno plenilska komunistična oblast tudi po letu 1991 ni dopustila vladavine prava, zato tudi mlada demokracija nikoli ni imela prave, stvarne možnosti za uspeh (razcvet), kar se je hitro odrazilo v propadli tranziciji in oblastni rehalibitaciji bivšega totalitarnega komunističnega režima, ter njegovih vidnih predstavnikov. Kar je razlog, da še danes v Sloveniji poteka BRUTALEN BOJ ZA OBLAST/DENAR znotraj dveh frakcij politične levice ( stare levice, ki izhaja iz ZKJ in nove Marxove mlade ZL) , hkrati pa poteka še ideoliški boj med politično levico in demokratičnimi silami v državi. Kar je razlog, da zamujamo z prav vsemi nujno potrebnimi reformani in tako se iz leta v leto slabi že tako ne rožnat gospodarski razvoj, slabša se gmotni položaj večini državljanom in krni ugled mladi državi. Pri tem brutalnem boju za oblast in s tem denar, nam mlada z MARXISTIČNO/socialistično ideologijo nabildana ekstremna politična levica javno grozi z SOCIALUSTIČNO REVOLUCIJO, pa se še od stare SLOVENSKI narod ni čisto opomogel.
  Za naš SLOVENSKI rod usodno leto 1941 nam je prineslo strahote druge svetovne vojne, nemško okupacijo, pa tudi revolucijo in s tem bratomorno vojno. Revolucija pa nam je prinesla izvensodne poboje aprila in maja leta 1945, množična morišča, socializem, samoupravljanje itd. Ni pa revolucija SLOVENSKEMU RODU prinesla lastne države, NE pravne države, NE demokracije, NE spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, NE miroljubnega sožitja, NE enakopravnosti in tudi obljubljenega standarda ne. Tako, kot v kraljevini SHS smo bili SLOVENCI znotraj totalitarne YU samo balkanska provinca, o vsem se je odločalo v Beogradu, kamor je šel tudi ves SLOVENSKI denar, o čemer pričajo premnogi ohranjeni dokumeti. Takratna socialistična oblast je grobo obračunavala z razrednimi sovražniki: z RKC, z verniki, z kmeti, z trgovci, z izobraženci, skrstka z vsemi, ki jem je bila komunistična ideologija tuja, morali so se unakniti ali pa so jih zlomili.Sedaj pa mi Vi povejte v čem se je povojna socialistična oblast/ideologija tako zelo razlikuje od nacistične? Socialistična povojna delovna taborišča, zapori, celice, brutalni izvensodni poboji niso nič manj grozni od zloglasnih gestapovskih pobojev, mučilnic, zaporov, mučilnic in metod. Kako je mogoče, da pri določem številu državljanov še danes tako zelo opevana SOCIALUSTIČNA REVOLUCIJA dopustila takšne grozote??
  Komunisti/socialisti v EX YU so živeli na veliki nogi, se valjali v zaplenjenem bogatsvu, narod pa je stradal in so mu AMERIČANI ter BRITANCI metali UNRA pakete in pošiljali žito, da ni crkno od lakote. Kasneje so pa udobno živeli na račun delavcev in kmetov, ki so vedno živeli skromno. Torej tudi socialistična revolucija, oblast ni dala, dajala vsem enako, kot so prej na ves glas obljubljali, zase in svoje so si vedno odrezali navečji kos kruha, narod pa je dobil tisto kar je ostalo, DROBTINICE. Razumem, da je svet tako postavljen, da imajo eni več, drugi pa manj in tega tudi socialistična revolucija NI SPREMENILA ne pri nas ne po socialističnih državah po svetu ( dokaz moji trditvi je Venezuela še danes)! ZAKAJ TOREJ bi morali SLOVENCI verjeti novodobnim mladim agresivnim socialistom tipa mali Cge Gueara iz ekstremno leve stranke ZL in drugim socialistom že dolga leta na oblasti, ki se voziji v pregrešno dragih Mercedesih, da bo njihova nova socialistična revolucija, nov socialističen svetovni red za nas navadne državljane pomenil kaj dobrega, kaj pozitivnega ??? Že ves čas tudi naše samostojne države vodi naše vlade s to ali oni ukano politična levica/socialumisti pa so naše plače in penzije še vedno mizerne, še vedno so državljanom kršene človekove pravice in svobiščine, še vedno se izigrava vladavino prava, naša demokracija je še vedno šibka itd.! Rezultat vašega vladanja prej v ex YU je, da je bila Slovenija balkanska kolonija, danes pa je zaradi vaše sluzaste politike vedno bolj samo evropska kolonija. Zakaj torej si levičarji še vedno lastite pravico do vladanja, saj pravica do vladanja v demokraciji ni dedna!
  Na koncu koncev naj vrag odnese vašo levo ideologijo, socialistično revolucijo, rodeče sindikate, raznorazne komisije, delavske svete, socialno zakonodajo itd., ker če bi to vse človeštvo imelo pred 1000 leti, danes ne bi imeli NE PIRAMID, NE AMFITEATROV, NE BAZILIK IN TUDI VERSAILLILESIA NE! To stvarmo dejstvo levičarji ne morete izpodbiti, pa če se še tako napihujete.

 • xtc

  Nov torpedo SLO levakom.

 • skorpijon93

  BRAVO sosedi !!! ponosen na vas ! na madžarskem tudi muslimanov Nimajo , niti si ne uvažajo ja !

 • Darth Vader

  dva taprava desca na kupu in pogovor o odraslih zadevah….tole skoraj že izgleda kot normalna realnost :) #Trump2020

 • Sonce

  SAD zemljama EU zabranile stvaranje vlastitih oružja i obrambenih kapaciteta

  Zamjenica američkog državnog tajnika, Ellen Lord, poslala je pismo čelnici europske diplomacije Federici Mogherini u kojem je upozorila Europsku uniju na ekonomske i političke posljedice ako nastavi razvijati vlastite obrambene projekte. Ova opomena bez presedana odražava stav svih američkih administracija, od kojih je Trumpova možda nešto iskrenija, koji govori da za SAD ne postoje ravnopravni partneri i saveznici, već samo vazali i kolonije

  https://www.logicno.com/politika/sad-zemljama-eu-zabranile-stvaranje-vlastitih-oruzja-i-obrambenih-kapaciteta.html?no_cache=1&fbclid=IwAR3WhuzpcaE6WlW3hVNU8JKs3Dxcv7jfggVgYVZbVinjbFaZHXFyVApSa8M

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!