Tako “objektivno” za vas skrbijo osrednji mediji: Urednik portala 24ur Tepina o protestu proti sprejetju marakeškega sporazuma razkril, da bodo raje poročali “o vsaki nestrpnosti, demagogiji, lažnem predstavljanju dejstev”

Odgovorni urednik 24ur.com Jure Tepina.

2. maja lani smo bili priča sprejetju marakeške politične deklaracije. V decembru se je, spet v Marakešu, sprejemal Globalni dogovor o varnih, urejenih in rednih migracijah. Zaradi slovenskega pristopa k slednjemu so v Ljubljani pred DZ potekali protesti. Naš bralec nam je z dovoljenjem urednika 24ur poslal posnetke pogovora, ki sta ga imela glede protestov in razkriva način razmišljanja levih urednikov medijev, ki se sicer razglašajo za neodvisne, javnosti pa servirajo povsem napačne informacije. Namesto njih raje poročajo o tistih redkih izjemah, ki so javno opozarjali na pasti Marakeške deklaracije,  kot o “nestrpnežih” in “demagogih”.

Naš bralec je uredništvu 24ur 10. decembra 2018 poslal fotografije s protestov, ki so se odvijali pred DZ proti podpisu marakeške deklaracije, in jih pobaral, koliko pozornosti mislijo nameniti tej temi.

Odzval se je urednik 24ur Jure Tepina, ki je zapisal, da ni nič “pomembnejše kot osnovne človekove pravice, humanitarnost in empatija”. Ob tem je še dodal, da bodo poročali “o vsaki nestrpnosti, demagogiji, lažnem predstavljanju dejstev, kot doslej”.

(Vir: bralec Nova24TV)

Kot smo že opozarjali ob sprejetju marakeške politične deklaracije, ta izenačuje status beguncev in migrantov, celotna filozofija deklaracije pa je usmerjena k večjemu priseljevanju v Evropo in ne sprejema nikakršnega odstopanja od te politike.

(Vir: bralec Nova24TV)

To se je še enkrat potrdilo tudi s sprejetjem Globalnega dogovora o varnih, urejenih in rednih migracijah. Namreč, vladajoča politika in vsi njeni podporniki lahko še tako vztrajajo, da ti dokumenti niso pravno zavezujoči, dejstvo ostaja, da služijo kot osnutek nadaljnjega oblikovanja domače zakonodaje. Ti dokumenti namreč po hitrem postopku postanejo oporne točke, na katere se vsi sklicujejo, ko pride do sprememb zakonodaje.

(Vir: bralec Nova24TV)

Kot smo že večkrat poudarili, ravno tako velja, da kar ni pravno zavezujoče, je v svetovni diplomaciji politično zavezujoče. Namreč, v čem je drugače sploh smisel pristopiti k dogovoru, ki ga ne mislite spoštovati? Tako vidimo, da ni govora o tem, kaj je in kaj ni zavezujoče, temveč zgolj o tem, s čigave strani lahko pričakujemo posledice.

(Vir: bralec Nova24TV)

“Po vaše je potem protest nestrpnost?” je zanimalo našega bralca. “Glede na odstotek prebivalstva, ki te deklaracije ne podpira, bi se spodobilo, da o takih demonstracijah poročate.” Tepina je na to odvrnil, da lahko naš bralec njun pogovor posreduje komur koli, “kljub vašemu lahkotnemu pristopu do zapletenih vprašanj”.

Urednik 24ur in premier Šarec enakih misli
Ob tem je še dodal, da se mu “glede na dejstva” ne zdi, “da gre za nestrpnost, ampak za ignoranco. Do dejstev. In notranjepolitično obračunavanje neobvezujočega globalnega dogovora, ki so ga do zdaj podpirale vse vlade RS”. Čisto po naključju je z enakimi besedami očitke o sprejetju globalnega dogovora zavrnil tudi premier Marjan Šarec.

Kot je novembra povedal Šarec: “Marakeška deklaracija za nas ni noben zavezujoč dokument in ga je treba tako tudi gledati.” Ob tem pa je dodal, da se po njegovem mnenju “spet dviga preveč prahu in se to izkorišča v notranjepolitične namene. Tudi tiste države, ki so doslej javno naznanile, da se odpovedujejo marakeški deklaraciji, so to naredile predvsem iz notranjepolitičnih vzgibov”.

Podobnost med izjavama urednika 24ur in premierja Šarca je zgolj naključna in nikakor ne odraža dejstva, da je vodilna kandidatka LMŠ za evropske volitve Irena Joveva še do pred kratkim delala kot novinarka pri 24ur.

Ivan Šokić

 • lauraas

  Po istem principu je zdaj naredil Cerar, okrepil je nadzor in čuvanje ITALJANSKE meje, ne pa Hrvaške, kjer je kriza. Baje zato, naj migranti ne uidejo iz Slovenije.

  • Zgornji

   :-O

 • ljubinica

  Tepina: rdeci presstitut.
  Pa tudi polpismen. A taki ignoranti so uredniki rezimskih medijev?
  Bolj si zabit, vise prilezes.

 • šmarnica je večna

  Na zdravje Tepini…korektnemu novinarju.

  • učko

   On je režimski Tepko, ni pa spet tako žleht, da bi mu človek prvošču tvojo scauenco. Sicer pa, kwa ti tolk zgodaj delaš na tem portalu? Ti bi moral biti zdele še nezavesten !!!!

 • VERZIFIKATOR

  SLOVNIČNA

  Spol se danes skorajda ukinja,
  v slovnici pa vendar je prisoten,
  tudi če se včasih zdi aboten,
  iz nje kajpak zlepa ne izginja,

  Je oblika največkrat edina,
  ena sama ženska sploh mogoča,
  v praksi ta oblika je tekoča,
  da vseh tepcev tepec je TEPINA.

 • Stanislav Juznic
 • Anton

  Tudi desne stranke so polne bivših komunistov : Janša, Grims, Peterle, Šircelj, Gorenak, Zver…………A tile so pa pošteno prebarvani v desne komuniste ?

  jaz od vseh naštetih nikjer ne vidim komunista, bili so res da v partiji, vendar boste potlej po tem kriteriju Pučniku pripneli oznako komunist, boste Solženicinu ker je bil mislim da komsomolec, pripeli, da je bil komunist, boste Andreju Aplencu, pripeli oznako da je bil komunist, čeprav je bil še kot srednješolec meddrugim član skoja?

  Pač levičarske manipulacije,relativizacije balabla, ljudje pa vse “pograbijo na prvo žogo”,kar jim režimski mediji – vazali v rokah ata štrumfa oz palčka smuka napišejo/porečejo.

  sarkazem press

  • Perkele

   Ne samo v partiji, tudi na FDVju.

  • slosin

   eni so partiji obrnili hrbet, takoj, ko je bilo to mogoče, drugi so pa v glavah še vedno notri…

  • Drago

   “Pravi demokrati” so konec osemdesetih in v začetku devetdesetih množično obolevali za tki. Esmeraldinim sindromom. Nenadoma so spregledali in vse jim je bilo odpuščeno…

  • JANEZ GUS

   Polovica slo ,kao herojev je bila v hitler jugendali balila.Potem pa goreči ruski rdečuhi-ruski koloboranti ali domači izdajalci.

   • učko

    Viš, tako bebavo zavajanje dela na zgodovinsko dejstvo, da so nekateri partijci res bili člani Hitlerjugend, veliko škodo. S takimi bebavimi trditvami si razvrednotil to dejstvo.

  • pajot

   V Jugi je bilo nespodobno in krivoversko,če nisi bil komunist. Jaz,na primer nisem bil,čeprav so me vabili. Enkrat sva se pogovarjala s celičnim predsednikom,ki je zelo rad pogledal v kozarec,da naj bi tudi jaz stopil v partijo.Povedal sem mu,kakšen je bil Josip Brozov Titov pogled na pravega komunista. Pravi komunist je moral biti zgleden človek,moralen in kaj vem kaj še vse,pa tudi pijanec ni smel biti. Rekel sem mu,da jaz pijem pivo kot žolna in včasih še kakšen šnopček. Torej ne morem biti komunist. Nekaj časa me je gledal,potem pa je rekel: Imaš prav,ne bomo te sprejeli v partijo.
   Odleglo mi je,ker če bi mi še naprej težil,bi mu omenil tudi Josipa Broza Titova,da je dol dajal mladoletnice,kar pa jaz ne počnem.

 • totex39

  Če ljudje verjamejo režimskim politikom in medijem pa naj imajo tako državo.

  • Žal zaradi tega najbolj nastradamo mi, ki nam ni vseeno, kaj se dogaja in moramo zato trpeti (tisočero) vse posledice butastega naroda.

 • althar

  Soroš plača, jurček piše.

 • sloustava

  A ni to sin Jasne Tepina? Hm, a bi prilezel tako visoko zaradi znanj in spostovanja clovekovih pravic, kot pravi novinarji?

  • JANEZ GUS

   Seveda ne.Ta mafija se dedno koti pri koritu.

 • macon

  Poglavitno dejstvo, ki ga predstavljajo razni taki uredniki je, da so uredniki.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! ;-)) :-/ :-(

 • xtc

  Upam le ,da temle “humanitarcem” čim preje ugrabijo kakega blićžnega sorodnika ali sorodnico jo posilijo,zabodejo ipd nasto pa ga je treba pobarati po “humanitarnosti do tekih ubščkov”.
  Človek je bolan v glavi kot je Kosovčan ,ki si zida zid.

 • JANEZ GUS

  Potem pa ta levuharska banda v en rog trobi,kako se izvajajo pritiski nanjo.Obratno. Oni poneumljajo že tako bebavi narod s svojimi lažmi,iztrganimi citati,manipolacijami.Lep primer je levičarski skrajnež,terorist Videmšek.Ti komentarji mu močno načenjajo zdravje,ker oni niso več zveličavni in morajo brat tudi drugačna mnenja.To jih slači pred javnostjo.Imenuje nas ne izobražena banda.Ubogo komunistično opranoglavo rahitično dete.

 • Za tiste, ki ste mogoče pozabili: Jure Tepina je bil novinar, ki je spremljal nastop skupine Laibach v Severni Koreji. Kaj si jaz mislim o njem pa bodi dovolj, če poslušate njegovo poročanje iz koncerta in obkoncertnega dogajanja ……

 • učko

  Sicer izven konteksta tega članka, pa vseeno. Predvčerajšnjim je Bavčar na televiziji izjavil “da je zaprt namesto Janeza Janše”. No, tolk da lahko folk vidi kolk je vreden ta JaJotov “”prijatelj”” Bavči.

  • AG Eric Holder

   Hahahahahahahah. :)

   PS: Janša – stari komunist……se drži pregovora “Snađi se”. :)

 • RATATA

  Farsične farsunarske farse o marakešu z marakešom in po marakešu od povsod!
  Tudi z referendumom je enako. Jebala prav vse ljudska iniciativa in deklaracije uusta škrbava lažnjiva in zavajalska!

 • JANEZ GUS

  Marakeš so si izmislili levuharji,da bi lahko legalizirali in financirali uvoz muslitov v EU.Predusem naši levuharji si krijejo hrbet na račun Marakeša.Levičarska prevara.,ki pa je bila naprej odkrita.

 • Sonce

  2006

 • PLavi-mil

  Kaj vse morajo početi tile revčki, da obdržijo službo.

 • sodnikisozločinci

  Vsak pravi Slovenec bi moral bojkotirati vsa podjetja, ki oglašujejo na pop tv.

  • tomnidari

   Vsak pravi Slovenec sploh ne ve kdo in kaj na POPtv oglašuje.

   • Zgornji

    Kje pa imajo ta seznam ???

  • Zgornji

   AAAMEEENNN !!! ! !!! Kje je seznam ???

 • Montana

  Tepina je en toliko novinarja, kot je Šarec mizarja.

  • rabbit

   Seveda mamic Jasna mu je naprej zrihtala službico na RTV potem je pa na POP presedla.

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  INFO S SEJE
  DZ
  PARLAMENTARNEGA ODBORA – ZA NOTRANJE ZADEVE.
  VODJA
  TEGA ODBORA . CENJENI GOSPOD – ZVONE ČERNAČ je dejal:
  “pred
  KRATKIM SO
  AFROISLAM MIGRANTI ODPRLI NOVO MIGRANTSKO POT – preko H A L O Z !
  Toliko
  v vednost tistim aktivnim na tem OK E-PORTALU NOVE24TV,
  KI
  SO DOMA NA OBMOČJU – H A L O Z . PTUJA !
  Zna
  se zgoditi, da jim bodo V KRATKEM – AFROISLAM MIGRANTI – ZAČELI DVIGOVATI ROLETE
  NA
  NA OKNIH NJIH VIKENDOV, STANOVANJ,
  da
  bi videli – ALI SO DOMA – ALI JIH – NI – DOMA !? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  PRENOS
  SEJE NA TV 3 ŠE TRAJA.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  ŠALA

  Šaljivo vprašanje :
  “tu na tem OK e-portalu NOVE24TV se nam pogosto očita t.i. “DOMOBRANSTVO”
  tudi na žaljiv način.
  ZNANO JE, DA “ŽAL (nisem ga volil)” PREMIER Marjan Š. – gradi – visoko OGRAJO
  OKROG SVOJEGA
  DOMA
  ZAGOTOVO Z NAMENOM – B R A N I T I – SVOJ DOM ! Pred nepovabljenimi.
  Kar je lepo od njega.
  Ali
  torej – spada – v kategorijo – “BRANITELJEV DOMOV”,
  KI
  SE NAM JO
  – BREZ SMISLA
  – OČITA NAM – SLOVENSKIM “POMLADNIKOM”.
  Branjenje lastnega doma
  je lepa, normalna navada – po celem sveru. To vemo vsi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Roman Benedik

  Zasebni medij lahko poroča kakor hoče

 • mare

  Odvisen novinar, ki piše po ukazih šefov, zato pa je revček, se mi smili.

 • Zgornji

  KEEER SKRET POKVARJEN ZLOBEN ANTISLOVENSKI HUDIČEVSKI GNIL PEKLENSKI SMRDLJIV SATANOV !!! ! !!!