fbpx

[Video] Trump v nagovoru državljanom: “Vsi, ki ogrožajo nedolžna življenja in lastnino, bodo aretirani, pridržani in sodno preganjani”

Ameriški predsednik Donald Trump. (Foto: Bela hiša)

V svojem, za ameriškega predsednika Donalda Trumpa, izrazito kratkem nagovoru je Trump napovedal, ponovno vzpostavitev zakona in reda na ameriških ulicah. S tem namenom bodo levičarsko teroristično organizacijo Antifa in ostale podžigalce nasilja na ulicah preganjali brez milosti. Na ulice prihaja nacionalna garda, v veljavo pa je stopila policijska ura.

“Moja prva in najvišja dolžnost kot predsednika je braniti to veliko državo in Američane,” je v svojem kratkem nagovoru povedal ameriški predsednik Donald Trump. “Prisegel sem, da bom vzdrževal zakon našega naroda, in ravno to bom storil.” Trump se je pri tem zavzel, da bo v primeru smrti Georga Floyda, kar je bil povod za proteste, ki so se hitro prelevili v izgrede, zadoščeno pravici.

“Jaz sem vaš predsednik, [predsednik] zakona in reda in zaveznik vseh miroljubnih protestnikov,” je povedal Trump, ki je kot največjo žrtev nasilnih in uničevalnih izgredov izpostavil pripadnike iz najrevnejših skupnosti, in obljubil, da jih bo zaščitil.

“V zadnjih dnevi so našo državo pograbili profesionalni anarhisti, nasilna drhal ali požigalci, lopovi, kriminalci in izgredniki. Antifa in drugi,” je naštel Trump in izpostavil, da so številni na oblasti zanemarili svojo dolžnost, da bi zaščitili svoj kraj. “Nedolžni ljudje so bili divjaško premlateni, kakor mladi mož v Dallasu v Teksasu, ki so ga pustili umreti na ulici.”

Trump je izpostavil trpljenje malih podjetnikov, ki se po krčenju ekonomije zaradi koronakrize soočajo z uničenjem njihovega življenjskega dela. V policiste v New Yorku so metali opeke. Vandaliziranje Lincolnovega spomenika in spomenika padlim v drugi svetovni vojni, požiganje cerkva, vse to so stvari, ki jih počnejo izgredniki.

“To niso dejanja miroljubnih protestov. To so dejanja domačega terorizma. Uničevanje nedolžnih življenj in prelivanje nedolžne krvi je žalitev za človeštvo in zločin proti Bogu,” je povedal Trump. “Amerika potrebuje ustvarjanje, ne uničevanje. Sodelovanje, ne zaničevanje. Varnost, ne anarhijo. Zdravljenje, ne sovraštvo, pravico ne kaos.”

Iz tega razloga je Trump napovedal mobilizacijo vseh civilnih in vojaških sredstev za končanje izgredov, ropanja uničevanja in požiganja ter zaščito pravic Američanov, vključno z 2. amandmajem. Nasilje nad katerimkoli Američanom se ne bo toleriralo. Trump je vsem guvernerjem zveznih držav priporočil, naj na ulice pošljejo nacionalno gardo in z močno prisotnostjo poskrbijo za konec nasilja na ulicah.

Ravno tako je ameriški predsednik napovedal, da na ulice ameriške prestolnice pošilja vojsko. “Kar se je zgodilo v mestu prejšnjo noč, je totalna sramota,” je povedal Trump. Ravno tako so uvedli policijsko uro, ki se začne ob 19. uri. “Vsi ki ogrožajo nedolžna življenja in posest bodo aretirani, pridržani in sodno preganjani.” Organizatorje nasilja in terorja čakajo dolge in stroge kazni. “To vključuje Antifo in druge, ki so bili kolovodje podpihovanja nasilja.”

“Amerika je utemeljena na vladavini prava. To je temelj našega bogastva, naše svobode in našega načina življenja, a kjer ni zakona ni priložnosti. Kjer ni pravičnosti ni svobode, kjer ni varnosti, ni prihodnosti.”

Ivan Šokić