[Video] Trumpova predsedniška kampanja v Michiganu zahteva preverjanje vseh preštetih glasov! V tožbi predložili izjave več kot stotih prič!

Datum:

Predsedniška kampanja ameriškega predsednika Donalda Trumpa je proti zvezni državi Michigan vložila tožbo s katero izpodbija preštete glasove za katere se je na dan volitev 3. novembra 2020 uporabljala oprema podjetja Dominion Voting, ki se je izkazala za “pokvarjeno”, saj je odštevala glasove, ki so pripadli ameriškemu predsedniku Trumpu in jih prištevala njegovemu protikandidatu Jou Bidnu.

Kampanja ameriškega predsednika Donalda Trumpa je v sredo, 11. novembra 2020, v Michiganu vložila tožbo v kateri zahtevajo, da morajo biti vložniki tožbe fizično prisotni pri preštevanju glasov, saj so se stroji izkazali ne samo za zmotne, temveč tudi, da se konstantno motijo v prid nekdanjega podpredsednika Joa Bidna.

Trumpova kampanja je ob tožbi predložila še 232 strani dolg seznam pisnih izjav posameznikov, ki so bili priča raznim nepravilnostim pri preštevanju glasov, ali zagotavljanju poštenih volitev samo v Michiganu.

“Volilnice, ki so bile preštete s pomočjo defektnega ali pokvarjenega stroja ali programa moja biti izločene iz seštevka, ali na roko preštete, da bi potrdili, da so pravilno preštete in so lahko vključene v potrjen pretres,” so zapisali v tožbi.

Problematično strojno preštevanje glasov
Trumpova kampanja je ob tem zavrnila trditve predstavnikov Michigana, da naj bi šlo za osamljene incidente. Navsezadnje, koliko osamljenih incidentov pa je potrebnih, preden se lahko pogovarjamo o hudi sistemski napaki, če ne kar volilni prevari epskih razsežnosti, glede na to da opremo podjetja Dominion uporabljajo v kar 28 zveznih državah.

“Želimo zagotoviti, da noben seštevek glasov ne vključuje lažnih ali nelegalnih glasovnic, glasovnic preštetih s programom Dominion dokler se programska oprema ne pokaže za pravilno in da se pregledajo vse glasovnice, ki so prispele po volitvah, tako tiste z datumom pošiljanja pred kot tudi po volitvah,” je novinarjem pojasnil predstavnik Trumpove kampanje Matt Morgan.

Morgan je pojasnil, da je potrebno preveriti tudi samo delovanje strojne in programske opreme v zvezni državi Michigan. Kajti napako je bilo mogoče odkriti v Antrimu, ker je šlo za manjše okrožje. V okrožju Wayne funkcionarji iz neznanih razlogov zavračajo, da bi volilne stroje za preštevanje glasov preizkusili v prisotnosti predstavnikov Trumpove predsedniške kampanje. Kakor je Trumpova kampanja zapisala v tožbi, so jim uradniki dovolili test enega stroja preko video klica na Zoomu z opazovalcem iz Trumpove kampanje. Kaj takega je nezaslišano.

Vseprisotne nepravilnosti
“Številne nepravilnosti v okrožju Wayne so vseprisotne,” je povedal republikanski volilni odvetnik Thor Hearne in navedel več kot sto pisnih izjav prič, ki so videle na lastne oči, kaj vse so se šli demokratski uradniki pri preštevanju glasov.

V tožbi so ravno tako opozorili na številne volivce, ki naj bi bili rojeni 1. januarja, 1900. Predsednik volilnega odbora v Detroitu George Azzouz je pri tem hitel pojasnjevati, da je omenjeni datum rojstva zgolj “začasna rešitev” pri glasovnicah oddanih po pošti tik pred volitvami. Trumpova kampanja ob tem zahteva še videoposnetke nenadzorovanih škatel z volilnimi lističi, da bi zagotovili, da ni prihajalo do kakršnihkoli nezakonitosti.

Vsebino tožbe Trumpove kampanje lahko najdete TUKAJ, več sto pisnih izjav prič pa lahko najdete TUKAJ.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...

Grozote ujetništva v Rusiji: Ukrajinski vojak v petih mesecih ujetništva izgubil 77 kilogramov!

Ukrajinski varuh človekovih pravic Dmitro Lubinec je povedal, da...

Astina ledena doba: Ministrica se je znašla v nemilosti lastnih podanikov

Slovenski filmarji so besni; vsaj tako je videti po...