fbpx

[Video] Turški režim uporabil oklepno vojaško vozilo za uničenje mejne ograje, da bi migranti lahko prešli v Grčijo!

Foto: Printscreen

Grške oblasti so objavile šokantne video posnetke nočnega vida, ki prikazuje turško taktično oklepno vozilo, ki je uničevalo ograjo na grško-turški meji z namenom, da bi omogočilo prehod migrantskim vsiljivcem, ki si prizadevajo za nezakonit vstop v Grčijo. Večina migrantov je na boj pripravljenih moških. 

Do drzne poteze turškega režima je prišlo, ko se je na turško-grški meji zbralo več deset tisoč migrantov potem, ko je turški vodja islamističnega diktatorja Recepa Tayyipa Erdoğana izpolnil dolgoletno obljubo, da bo “odprl vrata” in preplavil Evropo z migranti, poroča The Sun.

Sofinancirala jih je Evropska unija
Video je bil posnet ponoči z opazovalne točke na grški strani kopenske meje. Turčija je leta 2019 prejela turška taktična oklepna vozila Hizir 4 × 4 v okviru programa s 75-odstotnim sofinanciranjem Evropske unije. Ironično je, da sedaj turški režim uporablja isto opremo za uničenje zunanjih meja Evropske unije, da bi moški priseljenski prebivalci lahko poplavili celino.

Slike iz regije Kastanies v bližini grško-turške meje prikazujejo številne moške migrante, ki so se s solzivcem borili proti grškim oblastem, ob tem ko so turškim oblastem pomagali z rušenjem mejne ograje s pomočjo cisterne. Turško vojaško osebje je bilo opaženo tudi pri izstreljevanju solzivca, granat za omamljanje granat in izstreljevanju slepih nabojev v smeri grške strani meje.

Sirskih državljanov je malo
Minuli petek je grški premier Kyriakos Mitsotakis med intervjujem za CNN razglasil, da je sporazum med EU in Turčijo iz leta 2016 “mrtev”, saj se je “Turčija odločila, da bo popolnoma prekršila določila sporazuma”. “To, s čimer se ukvarjamo, v resnici ni problem migracij ali beguncev,” je Mitsotakis povedal v intervjuju za CNN. “To je zavestni poskus Turčije, da migrante in begunce uporabi kot geopolitične marionete za promocijo lastnega interesa.” Po navedbah grške vlade so bili le štirje odstotki migrantov, ki so v zadnjih dneh uspešno prešli skozi grško mejo, Sirci.

Poročila tiskovne agencije Reuters tudi kažejo, da je zelo malo tistih na grško-turški meji, ki so dejansko sirski begunci. Kot je pred dnevi poročal Voice of Europe, je nedavna anketa, ki jo je izvedlo podjetje za raziskavo javnega mnenja Pulse, razkrila, da 76 odstotkov Grkov podpira, kako se je njihova vlada odzvala na poskus invazije.

Hana Murn