fbpx

[Video] Učitelj iz spletne učilnice izključil učenca latinskega porekla, ker je na vprašanje, kdo je njegov vzornik, odgovoril predsednik Donald J. Trump!

Ameriški predsednik Donald J. Trump in učitelj 6. razreda Brendan Stanton, ki je iz spletne učilnice nagnal učenca, ki si je drznil na vprašanje kdo je njegov vzornik odgovoriti, ameriški predsednik (foto: EPA, Facebook)

Iz ameriške zvezne države Washington prihaja novica o tem, kako se je učitelj šestega razreda odločil, da iz virtualnega pouka izključi učenca po poreklu iz Hondurasa, ker si je ta drznil povedati, da je ameriški predsednik Donald Trump oseba, ki jo občuduje. Niti slučajno pa se tukaj ni ustavil, saj je ta nato še pristavil svojo kritiko predsednika, ki še le dodatno dokazuje, da ga organsko niti slučajno ne prenaša. 

Učitelj Brendan Stanton iz osnovne šole Perry G. Keithley v Seattlu je odgovor učenca na vprašanje, koga občuduje in zakaj, izbrisal in mu onemogočil, da bi lahko še naprej prisostvoval pouku.

Stanton sicer učencem vsak dan zastavi vprašanje. Ko so tokrat učenci zapisali svoje odgovore na vprašanje, je učitelja očitno zmotilo, da je omenjeni 10-letnik zapisal, da občuduje Donalda Trumpa, ker je odgovoren za to, da so ZDA spet velike. Zanj je Trump najboljši predsednik, ki bi ga lahko ZDA kadarkoli imele. “Zgradil je zid, da teroristi ne morejo v ZDA. Iz tega razloga je Trump najboljša oseba na svetu in zato ga občudujem.”

Trumpa imenoval kot posameznika

Učitelj se je po izbrisu komentarja odločil, da ostalim pojasni, da se je za to odločil, ker naj takšen odgovor ne bi bil primeren. “Ta posameznik je ustvaril toliko delitev in sovraštva med ljudmi in izrecno izrazil sovraštvo do številnih posameznikov,” je o Trumpu učencem razlagal Stanton, ki si ni niti drznil izustiti Trumpovega imena.

Očitno je Trumpu tako močno nenaklonjen, da njegovega imena sploh ni uspel izreči, ampak ga je označil kar kot posameznika. Tukaj pa se ni ustavil, saj še v nadaljevanju povedal, da tak posameznik, ki izraža sovraštvo do posameznikov, nikakor ne more predstavljati vzornika.

Posnetek zaslona: Youtube

Ko se je otrokova mati, sicer hispanskega rodu, pritožila zoper odločitev učitelja, se ji je učitelj zlagal in zavajal glede tega, kaj se je v resnici dogajalo, poroča US24News. Na nesrečo učitelja pa je mati celoten incident uspela posneti s pomočjo mobilnega telefona potem, ko je sin moral zapustiti pouk. Črno na belem je tako mogoče videti, kako je učitelj izražal svojo kritiko zoper predsednika. Ko je novica o tem prišla v javnost, so številni izrazili prepričanje, da bi morali učitelja odpustiti, saj sam očitno poskuša učence zaslepiti z levičarsko dogmo.

Nina Žoher