fbpx

[Video] Ukrajinski podjetnik prosil ukrajinsko vojsko, naj bombardira njegov dvorec, ker so se v njem naselili ruski vojaki

Ukrajinski podjetnik ukrajinskim silam naročil, naj bombardirajo njegov dvorec, ki so ga zasedle ruske sile (foto: zajem zaslona)

Ukrajinski milijonar je po tem, ko je na varnostni kameri videl, da so njegov dvorec zavzele ruske sile, prosil ukrajinsko vojsko, naj novozgrajeni dvorec bombardira. Ukrajinska vojska je z veseljem ugodila njegovi prošnji.

Andrey Stavnitser, izvršni direktor podjetja TransInvestService, IT-podjetja, je za tuje medije dejal, da je prejšnji mesec prek spletne kamere videl, da so ruski vojaki zavzeli položaj na njegovem posestvu in s seboj prinesli ducat kosov vojaške opreme.  Ukrajinski vojski je naročil, naj dvorec na posestvu bombardirajo, to pa so potem tudi storili.

39-letni Stavnitser je namesto da bi dovolil napadalcem, da obstreljujejo bližnjo prestolnico Ukrajine z njegove zemlje, dejal, da se je obrnil na ukrajinske oborožene sile, jim posredoval koordinate svojega dvorca in jih prosil, naj ga bombardirajo. “Uničili so večino kamer v hiši, vendar je bila ena majhna amaterska spletna kamera,” je povedal za ITV “Good Morning Britain”, prav tako pa je dodal, da je šlo na nenadno odločitev, saj se mu je “gnusila” situacija, ki jo je spremljal na kameri.

Andrey Stavnitser, izvršni direktor podjetja TransInvestService,(foto: zajem zaslona)

Stavnitser je pojasnil, da je, ko je pobegnil iz Ukrajine v Lublin na Poljskem, več članov njegove varnostne ekipe ostalo v njegovem dvorcu.

Tanja Brkić