[Video] V Bihaću uvedli policijsko uro za migrante, jezni prebivalci vzklikajo: “Migranti domov!”

Protestniki pred tovarno Bira vzklikali "Migranti domov", na sliki ilegalni migranti, katerih gibanje je po novem omejeno v Bihaću (printscreen: youtube, USKinfo)

V Unsko-sanskem kantonu so s petkom, 15. novembra 2019, uvedli nove striktne ukrepe, s katerimi se omejuje gibanje ilegalnih migrantov, saj oblasti razmer že dlje časa niso obvladovale. Po poročanju lokalnih medijev je stanje v Bihaću po uvedbi policijske ure zdaj mirno. Delegacija Evropske unije v Bosni in Hercegovini je ob tem potrdila, da so dobili zagotovila državnih oblasti, da bodo v kratkem odprli še dva nova centra za migrante, s čimer naj bi se zmanjšal pritisk na Unsko-sanski kanton, kjer se nahaja večina ilegalnih migrantov.

Domnevno naj bi se novi migrantski centri po pisanju Hine nahajali v “notranjosti države”, a novi center v Lipi bo od hrvaške meje oddaljen manj kot 10 kilometrov. Tja bodo namreč preselili migrante iz migrantskega centra Vučjak, kjer ni bilo urejenih osnovnih sanitarnih potrebščin.

Policijska ura
Operativna skupina za migracije v Unsko-sanskem kantonu pa je sprejela tudi odlok, s katerim je od petka omejeno gibanje ilegalnih migrantov v Bihaću in okolici. Ilegalni migranti, ki se nahajajo v propadlih tovarnah Bira in Miral, tako ne smejo več zapuščati prostorov, vstop pa je ravno tako prepovedan novo prispelim ilegalnim migrantom. Kam bodo ob navalu namestili tiste, ki bodo prišli po po polni zasedenosti kapacitet, še ni povsem jasno.

Kaotične razmere v zapuščenih zgradbah v Bihaću. Foto: Nova24TV.

Kot smo že poročali, so novo prišleke doslej s policijskimi komibiji prevažali v migrantski kamp Vučjak, ki se nahaja 10 kilometrov stran od Bihaća, nameščenim v Biri in Miralu pa se po poročanju Antimigrant “nudi samo možnost trajnega odhoda k meji s Hrvaško.”

Cilj migrante pripraviti, da zapustijo BiH
Namen bosanskih oblasti je jasen. Pred zimo se želijo rešiti kar se da velikega števila ilegalnih migrantov, ki ostajajo v BiH. Bosanske oblasti bi raje videle, da bi se ilegalni migranti odpravili naprej na pot proti Zahodu.

Ni jim pomembno ali to pomeni, da bodo ostali v Hrvaški, Sloveniji, ali dosegli kakšno drugo želeno destinacijo. Še vedno so glavne ciljne države migrantov na področju BIH namreč Nemčija, Švedska, Avstrija, Francija in druge bogate evropske države.  Pomembno je, da ne ostanejo na teritoriju Bosne in Hercegovine, ki je zaradi migrantske krize ohromljena že skoraj dve leti,

Bosanske oblasti zaenkrat ne želijo razkriti drugih dveh lokacij, kjer nameravajo namestiti migrante. Po ugibanjih lokalnih medijev pa naj bi šlo za objekte dveh zapuščenih vojašnic v Blažuju in Ljubačah.

V Unsko-sanskem kantonu naj bi se sicer po ocenah policije trenutno nahajalo okoli 5200 ilegalnih migrantov. Z njimi pa so vse bolj nezadovoljni tudi prebivalci Bihaća, ki so se v večjem številu  zbrali na protestu pred zgradbo Bire in vzklikali “Migranti domov!”.

Ivan Šokić

 • Van Der Waals

  ilegalcem brco v rit in poslat nazaj v azijo!

 • RATATA

  Zdaj je pa še bosna čefurje fasala.

  • SIMON ROZIC

   …njihovi, domači čefurji pa lepo po Sloveniji, po Avstriji, Nemčiji…
   porodnišnice so polne njihovih “frau” Fatima…lepo na sociali d.o.o.
   vrtci zastonj,šole zastonj, oblačila RK in Karitas…..i.t.d. .

 • Felikss_AH

  Biti ureditveno-tehnološko in ekomosko razvita nacija-država ne pomeni biti pametno-razvit v vseh parametrih… in Bosna je še eno tako potrdilo temu… skupaj z Savdijsko Arabijo, Emirati… skratka tam niso taki idioti kot so Zahodni Evropejci (skupaj z Slovenci) postali. Še Bosanci nočejo “svojih” Islamskih bratov… in je povsem razumljivo da ih prepuščajo tistim ki si ih želijo. Prava uganka je od kod so, še za časa Multikulti Juge, prišli vici da so Bosanci glupi… več zdrave socialne pameti imajo kot pa tehnološko razviti a socialno zabiti Zahodni Evropejci + Levi Slovenci ali Slovenistanci.

  Eno so Slovenske politične nomenklature in njihova skorumpiranost… in to da sledijo trendu EU Multikultija ima svojo logiko… ker na račun tega zagotovo mastno služijo… in še prav im pride za odvračanje pozornosti od njihovih drugih svinjarij… pa še nove volivce bodo pridobili… vsaj za časa svojega obstoja… kaj bo pa pol – za to se im itak živo jebe! Avto-destruktivni kretenizem Levo zamaknjenih avtohtonih Slovencev je izpel svoj labodji spev že za časa Jugovine… a je vseeno neverjetno da je lahko “napredoval” še v ta usodni geometrijsko stopnjevani hiper-kretenizem Multikultija.

 • Unikatna

  Bosna jih sprejema, dobi denar in jih pošilja naprej! Hrvaška bi morala zapreti meje!

  • Jernej

   Bosancem je vseeno. Le da grejo prisleki naprej. Kam ni za Bosno vazno. Le da grejo.

 • Artur

  Oni: migranti kuči. Edino pravilno in zdravorazumsko a žal njihova beseda ne more meso postati zaradi višjih EU NWO satanskih interesov kateri pa brez njihovih in naših NWO narodno izdajalskih US in ostalih režimskih hlapcev in plačancev nebi mogli biti izvedljivi.
  V Sloveniji se obeta še več migrantov. Slovenija jih ne bo zavračala, ampak jim bo ponudila azil po zaslugi US “pravosodnih” NWO hlapcev in narodnih izdajalcev.
  https://e-maribor.si/v-sloveniji-se-obeta-se-vec-migrantov-slovenija-jih-ne-bo-zavracala-ampak-jim-bo-ponudila-azil/

  Črni migranski oblaki nad Evropo – kdo bo temu zmogel reči, dovolj je!
  http://vfokusu.com/post/497773/crni-migranski-oblaki-nad-evropo-kdo-bo-temu-zmogel-reci-dovolj-je

 • Jernej

  Svica kjer zivim jih gotovo ne bo sprejela. Naj jih Nemcija, ker ima Merklova tako cudovito politiko, ki je skregala drzave med seboj. Lp

 • Olga101

  Skupaj z levičarji vse odpeljati tja, od koder so prišli!

 • cosmosjasnovidec

  Namesto vzklikanja naj vzamejo v roke lopate,vile,sekire,gorjače skratka vse kar se jim najde pri rokah ter tresk po tej zapečeni golazni in bo neka korist ne pa od samo vzklikanja katero ne doprinese rezultata.
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

 • koza

  V Gorskem Kotarju je policaj ranil migiča, taj je v reški bolnici.