fbpx

[Video] V Franciji vre, predsedniku Macronu na balkon stresli gnoj!

Foto: Youtube

Macronove reforme in dvig cen bencina so Francozom zbile dno. Po družbenem omrežju sedaj kroži posnetek, kako so mu državljani na balkon in dvorišče stresli gnoj.

Vsaka stvar ima svoje meje – tudi cene bencina. Medtem ko so v Sloveniji tako visoke kot že leta ne, Slovenci molče trpimo, Francozi pa so se odločili, da rečejo stalnim podražitvam: stop. Tako v Franciji že več dni potekajo protesti, na ulicah je na tisoče državljanov. Na družbenem omrežju Facebook pa celo kroži posnetek, kako so predsedniku Macronu na balkon stresli vedro gnoja.

Ob tem se slišijo številni žvižgi in aplavz. Mimogrede, naslov posnetka je: “Viva la Revolution 2!”, torej naj živi druga francoska revolucija. Priljubljenost francoskega predsednika Emmanuela Macrona znaša slabih 25 odstotkov, ljudje na ulicah pa ga pozivajo k odstopu.

https://www.facebook.com/tyr.hammer.712/videos/184634375820929/?t=0

Macron se je odzval s pošiljanjem policije na ulice, ki pretepa nosilce francoske zastave, meri na protestnike z vodnimi topovi in jih obmetava z izdatnimi količinami solzivca. Vse to zaradi protestnikov, ki jim je prekipelo ob ponovni napovedi dviga davkov in dodatnih trošarin na gorivo. Cene goriva v Franciji namreč tudi po minimalni pocenitvi ostajajo na zgodovinsko visoki ravni. Cena za liter dizla se vrti okoli 1,48 evra. V zadnjem letu je zrasla za kar 23 odstotkov. Macron pa je napovedal tudi dvig nekaterih davkov. Vse to je bilo več kot dovolj, da so se ljudje odločili, da usodo vzamejo v svoje roke, in se podali na ulice na množične proteste.

Škandal24