[Video] V Hongkongu najrevnejši spijo v kletkah: Najdražje mesto na svetu, nemogoči pogoji za življenje

Kletka za kakršno plačujejo najemnino najrevnejši v Hong Kongu (vir: twitter)

Stanovanje velikosti parkirnega mesta. To je realnost za marsikaterega revnega prebivalca Hongkonga. Mesto, ki je bilo razglašeno za najdražje na svetu, sili revnejši sloj prebivalstva, da živijo v skupinah po pet ali šest družin na stanovanje, kjer je posamezna soba namenjena celotni družini, ljudje pa spijo v kletkah.

Razlike med bogatimi in revnimi se v državi konstantno povečujejo. Čeprav je država uradno lastnica vseh nepremičnin, pa po trditvah Mind over Matter daje zasebnim družbam zemljišča na lizing z namenom nadaljnjega razvoja. To je pripeljalo do enormnih dvigov cen nepremičnin, ki revnejši sloj silijo v vedno bolj nevzdržne pogoje za življenje.

Pojavljajo se težave z osebno higieno, v stanovanjih, ki nikoli niso bila mišljena za toliko ljudi, živi od 15 do 20 ljudi. Če ima vsaka družina zase eno majhno sobico, si nato delijo en skupni prostor. Za najrevnejše ni niti stanovanj, zgolj železne kletke. Vseeno pa je potrebno plačevati najemnino.

Hong Kong's Caged Houses

Ever imagined living in a cage?

Gepostet von Mind Over Matter am Samstag, 1. September 2018

Po stanovanjih ni pretoka zraka, saj so sobice razdeljene na vsaj še tri dele. Ravno tako naj bi obupni življenjski pogoji vplivali na duševno zdravje ljudi. Nekateri starejši ljudje naj bi zaradi groznih življenjskih pogojev v kletkah umrli “zaradi duševnih bolezni”.

Ivan Šokić

 • Steiermark

  Lepo je živeti v pravem, komunizmu….. imamo že izkušnje v tem, kjer je bil človek samo številka in vreden manj od smrddljive rdeče zvezde….

  • Tone

   Te številke so v socializmu lahko glasovale ali bodo dobiček tovarne razdelile za plače, ali kupile nov stroj za proizvodnjo.

 • xtc

  Lepote Komunizma.

 • cosmosjasnovidec

  Tukaj pa čefutarski in muslimanski iztrebki niso zadovoljni niti z hotelskimi sobami prekleta golazen.
  Strpati jih v kontejnerje za smeti kamor tudi spadajo.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNNNNN !!! ! !!!

 • Zgornji

  SAJ NE VEM KAJ IMAJO POTEM OD ŽIVLJENJA ??? !!! ??? SAJ SO KOT ŽIVALI V FARMAH !!! ! !!! ČLOVEKA NI VEČ, SO SAMO ŠE UBOGE ŽIVALI !!! ! !!! ZATO PA JE ŽE SKRAJNI ČAS ZA KONEC SVETA !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

 • BlackOpsSystem

  Taka naj bo namestitev za “migrante”…..da jih vse mine in se raje poberejo nazaj od koder so se prvlekli!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!