[Video] V Italiji aretirali 4 džihadiste, notranje ministrstvo opozarja: “Rim je na muhi Islamske države!”

Osumljeni džihadist Halili Ehmadi (vir: youtube)

V nedavni protiteroristični operaciji so v Italiji prijeli tri džihadiste. Čeprav je policija uspešno posredovala, je v Italiji vseeno razglašen preplah pred potencialnim teroristični napadom.

Italijanska policija je aretirala tri osumljence v Caserti in še enega v bližini Neaplja. Palestinec Abdel Salem Napulsi, ki je veljal za najbolj nevarnega in je edini imel tudi direktne stike z ISIS, že služi zaporno kazen v Rimu zaradi tihotapljenja droge.

Vsi aretirani so bili povezani z Anisom Amrijem, napadalcem na berlinsko božično tržnico v letu 2016. Organi pregona so mreži terorja sledili preko podatkov, ki so jih po poročanju Voice of Europe pridobili iz njegovega telefona.

Eden od aretiranih džihadistov je bil v Italiji rojen 23-letnik Halili Elmahdi, ki je prevajal navodila za pripravo tovornjakov-bomb. Ravno tako italijanski državljan Abdel Rahman je kot učitelj vabil otroke k mučeništvu v imenu džihada.

Nevarnosti ni konec
Italijanski notranji minister Marco Minniti je ob tem opozoril, da nevarnosti še ni konec: “Rim je na muhi ISIS.” V zadnjih nekaj mesecih je bilo 432 omemb Italije in še posebej Rima s strani ISIS. To naj bi po besedah notranjega ministra nakazovalo, da nevarnost pred terorizmom v Italiji še nikoli ni bila tako velika.

V preteklosti je Islamska država vabila svoje privržence, naj se priključijo boju v Siriji. Vse odkar pa jim trda prede, so spremenili taktiko. Tako že nekaj mesecev pozivajo islamistične džihadiste, naj izvajajo teroristične napade v državah, kjer se nahajajo.

Ivan Šokić

 • dr Janez Sveti

  Kolikokrat bo še objavljeno, da islamisti grozijo Rimu??

  DR Janez Sveti zlopamtilo

  • Republic Commando

   Kaj te moti?

   • dr Janez Sveti

    Moti me, da se naivcem servirajo ene in iste izmišljotine znova in znova. Saj nisi tega ugotovil a ne? Ti verjameš vse kar piše v “cajtngah” a ne?
    DR Janez SVetio genij

  • Sadako

   Dokler bo še Rim. Saj so že v času Turških vpadov. Ves čas želijo zavzeti Rim in Jeruzalem. Konstantinopel (Carigrad) so že.

   • dr Janez Sveti

    Malo znanja iz zgodovine bi pa lahko imel a ne? Ko ga boš imel pa komentiraj.
    DR Janez Sveti genij

 • tramal

  Še en dokaz da tudi če se musliman rodi v evropski državi bo še vedno musliman in pripravljen pobijati evropejce.

 • pajot

  To kar odkrijejo in pozaprejo je pičkin dim. Ko bo šlo zares,bojo džihadisti vsi muslimani,ki trenutno taborijo v Evropi. In teh je okoli 50 milijonov.

  • xtc

   Ja žal bolečaresnica.

  • bojan

   točno to se bo zgodilo

 • samotoje

  Rim je za muslimane center neverništva in ga je treba uničiti. Nekega dne bo policija nekoga in nekaj spregledala in to bo to. Musliman je vedno in povsod najprej musliman, zato jim je vseeno, kje živijo.

  • Sadako

   Oni imajo za cilj zavzeti Konstantinopel, Jeruzalem in Rim (Vatikan). Konstantinopel je postal Carigrad in verniki v Hagii Sofiji so bolj slabo končali. Ravno to se bo zgodilo tudi v Vatikanu. Ne še kar takoj danes ali jutri, toda zgodilo se bo.

 • dob

  I slamisti majo modroce polnjene s slamo. Bojkotirajo dormeo.

  • samotoje

   In te iste modroce s slamo vred vsako jutro nataknejo na ramena, ponoči jih pa snamejo in utonejo v brezglavi spanec.

 • Antonius

  Mogoče bi pa papeževo *nadurno* umivanje in poljubljanje šerijatarskih nog kaj pomagalo?
  Po njh čudežih svetnike slavimo, obhajamo in poznamo. Zato bi bilo za spokoj prestrašenih duš zelo pomirjujoče in zaželeno, da papež Frančišek v svoji molitvi z nadurnim umivanjem in poljubljanjem nog vsaj poizkusi.
  Najbrž, da bi se ga svetništvo dotaknilo, še preden bi ga s tostranstva v onostranstvo poklical Bog, če bi mu v molitvi s poljunljubljanjem nog uspelo.

 • Sadako

  Zagrešijo lahko stvari, ki so mnogo mnogo hujše od tega, kar je Evropa doživela, o borcih Islamske države, ki se po porazu te teroristične tvorbe vračajo v Evropo, opozarja poznavalec islamskega sveta Urija Šavit.
  Po padcu t. i. Islamske države se njeni borci vračajo v Evropo. Kaj se bo zgodilo z njimi? Bo v Evropi zaradi njihove vrnitve več terorističnih napadov? Kakšni bodo ti napadi – množični ali manjši?
  Prvič, mislim, da jim ne bi smeli dovoliti, da se vrnejo. Kamorkoli grem v Evropi, slišim o tej debati. Ti ljudje – tako moški kot ženske – so namerno zapustili svojo domovino. Nekateri so bili rojeni v Angliji, Franciji, Belgiji … Svoje domovine so zapustili, da bi se pridružili organizaciji, za katero so vedeli, da je vpletena v vojne zločine in da je razglasila eksistencialno vojno proti njihovi državi. To je dovolj dober razlog, da se jih ne vzame nazaj.

  Tu je še druga stvar. Ti ljudje imajo izkušnje s terorizmom. Velika razlika je med teroristi, ki so se izurili v teroristični državi, kar je IS, in teroristi, ki imajo drugačne izkušnje. To opažamo zadnjih 20 let. Razlika je med teroristi, ki so se nekega dne odločili, da bodo ustanovili svojo majhno skupino in so se učili na spletu ali so bili na krajšem urjenju v kakšnem terorističnem kampu. Potem pa imate teroriste, ki so se urili več let, ki znajo uporabljati eksploziv, znajo sestaviti bombo, zbirati obveščevalne podatke, so disciplinirani.

  Težava z borci IS je, da pripadajo drugi skupini. Imajo izkušnje, ki presegajo izkušnje večine preostalih teroristov.

  Mislim, da sta to dva dovolj dobra razloga, da jih ne sprejmete nazaj. Mislim, da bi si morali prizadevati za to, da se jih ustavi.

  Kako?
  Tako, da se sprejme takšna odločitev. Trenutno v državah, kot je Nizozemska, se odvija nora javna debata o tem, ali bi jim morali dovoliti, da se vrnejo. To je noro. Tudi če se odločite, da jih ustavite, se bo nekaterim uspelo infiltrirati.

  Vprašali ste, ali bodo izvajali velike ali male napade. Niste pa omenili tretje opcije – zagrešijo lahko stvari, ki so mnogo mnogo hujše od tega, kar je Evropa doživela. Moje mnenje je, da Evropa še ni videla najhujšega. Večino terorističnih napadov v Evropi doslej so izvedli amaterji, ljudje brez pravega urjenja. So pa bili motivirani in imeli so željo po ubijanju, bili so majhni kriminalci.
  Če vas zanima več, je spodaj link
  https://siol.net/novice/svet/strokovnjak-za-radikalizacijo-evropa-se-ni-videla-najhujsega-454084

 • Sadako

  Hrvati bodo točno tako dolgo švercali muslimane v šengen, dokler muslimani ne bodo naredili v Vatikanu tistega, kar so v Carigradu takratnem Konstantinopelu naredili s hagio Sofio. Potem se bodo pa Hrvati spremenili nazaj v ustaše in se povezali z IRO. Nova IRA bo delovala bolj po udari in zbeži, gverilskem principu delovanja. Ker drugače tako ali tako ne bo mogla, ker bo vodstvo celotne Evrope podmazano z naftnim denarjem.
  Kmalu za tem bo (na presenečenje mnogih) gospa rjavo – bakrenih las postala republikanska predsedinca ZDA, čeprav bodo vsi pričakovali, da bo predsednik postal demokrat. Tista gospa bo stara nekje med 40 in 50 let, zelo elegantna in urejena. Javno bo delovala kot resnični Gandi, ko pa zraven ne bo kamere pa ne bo poznala usmiljenja in ne bo nikomur ničesar odpustila. Po značaju bo točno takšna kot Gandi v video igrici Civilization. Nekateri njeni predniki so bili pred selitvijo v ZDA tudi člani IRE, samo da tega nihče ne bo vedel.

  • samotoje

   Uf, baba Vanga style.

 • Olga_10

  Mi se soočamo s komunisticnimi teroristi že 73 let! Islam je zločinska ideologija, enaka komunizmu, nacizmu in fašizmu!

 • cosmosjasnovidec

  Z aretacijami teh kamelotrajbarskih musličev se jih nikoli ne bo nihče rešil.Tej golazni je edino zdravilo rafal ali 9mm v čelo na licu mesta ne pa aretacija.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Sadako

  Za takšne bi bil primeren samo delovni gulag. Tudi smrti si ne zaslužijo, ker se ob njihovi smrti tako lahko njihovi kolegi tolažijo, da so v raju z devicami. Tako bi pa dobro vedeli, da je v delovnem taborišču.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!