fbpx

[Video] V javnost prišel video množičnega pretepa v Veliki Kladuši – poglejte si to agresijo in divjanje migrantov, ki so vihteli celo nevarna orodja!

Foto: Youtube

V noči s torka na sredo je v migrantskem centru Miral v Veliki Kladuši prišlo do množičnega pretepa migrantov. Okoli 100 ilegalcev je obračunavalo med seboj, razmere so se umirile šele v sredo zjutraj, poroča portal Klix.

Razgrete glave je v centru ohladila šele policija, toda glavno se je šele začelo. Potem ko so nekateri migranti videli policijo, so pobegnili iz centra Miral in začeli med seboj obračunavati na ulicah Velike Kladuše.

Poškodovanih je bilo več migrantov in trije policisti. Policija Unsko-sanskega kantona je potrdila, da so prijeli 20 nasilnežev. Najprej je izbruhnil spopad med najmanj stotimi migranti, ki so zatem napadli tudi policiste.

Prebivalci prestrašeni
Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Unsko-sanskega kantona Ale Šiljdedić je za sarajevski časnik Oslobođenje pojasnil, da je najprej izbruhnil fizični obračun med migranti, ki so povzročili tudi gmotno škodo v centru. Posredovali so policisti, v katere so migranti nato metali kamenje, kovinske palice in plinske jeklenke. Ob tem so bili ranjeni trije policisti. Oblasti opozarjajo, da je stanje v centru še zmeraj napeto ter da je možno pričakovati nove incidente. V omenjenem centru je že prejšnji vikend izbruhnil požar, zgorelo je eno poslopje za namestitev migrantov.

Prebivalci Velike Kladuše so za medije povedali, da so ogorčeni in prestrašeni in da česa takega še niso doživeli. To je kultura, ki jo v Evropo prinašajo ilegalni migranti.

C. Š.