fbpx

[Video] V protestih v Parizu hudo poškodovan pomemben pripadnik gibanja rumenih telovnikov!

Jerome Rodrigues (Foto: Facebook)

Pomemben pripadnik gibanja rumenih telovnikov je bil na protestih v Parizu hudo poškodovan, grozljiv trenutek pa je ujela tudi kamera.

Vidni pripadnik francoskega gibanja rumenih jopičev Jerome Rodrigues je na protestih v Parizu utrpel hudo poškodbo očesa, dogodek pa je posnela tudi kamera. Kot poroča RT, je Rodriguesa po vsej verjetnosti v oko zadel šrapnel granate, dogodek pa se je zgodil na Trgu Bastille v še enem izmed brutalnih soočenj med protestniki in policijo. Rodrigues je proteste prenašal v živo, ko je eksplodirala granata za obvladovanje množic tik pred njim, potem ko je bil zadet, pa se je zrušil na tla. Soudeleženci in mimoidoči so mu prihiteli na pomoč, nato pa so ga oskrbeli zdravstveni delavci.

Generalni inšpektorat policije bo preiskal okoliščine dogodka
Aktivist se je sicer kasneje javil iz bolnišnice, od koder je na družbenem omrežju Facebook delil svojo sliko, na kateri je vidno grdo otečeno oko. Ob tem je zapisal: “Izgubil bom svoje oko.” Generalni inšpektorat policije, ki je pristojen za nadzor policije, je že bil pozvan, da preišče okoliščine dogodka, v katerem je Rodrigues utrpel hude poškodbe.

Protesti ne pojenjajo
Kot poroča Daily Mail, so včeraj protesti tisočih rumenih jopičev v Parizu, Evreuxu in Rouenu potekali že 11. teden in se nadaljujejo tudi danes. Včeraj do 16. ure je bilo aretiranih dvajset ljudi. Tudi tokrat je izbruhnilo nasilje, policija pa se je nad protestnike ponovno spravila s prisilnimi sredstvi, kot je solzivec.

Rumeni jopiči protestirajo že 11. teden. (Foto: Facebook)

Prejšnji teden so prav tako potekali protesti rumenih jopičev proti predsedniku Emmanuelu Macronu. Največ ljudi se je zbralo v Toulousu, kjer je protestiralo 10 tisoč ljudi, v Parizu, kjer so prvič protestirali tudi na levem bregu, 7 tisoč ljudi, 4 tisoč v Bordeauxu in po 2 tisoč in pol v Marseillu in Angersu. Skupno je takrat protestiralo 84 tisoč Francozov.

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.