fbpx

[Video] V Rusiji na ogled najnovejši modeli orožja – Putinova nacionalna garda ga že uporablja!

Fotografija je simbolična (Foto: YouTube)

Čeprav mednarodni ekonomski forum ne predstavlja razstave orožja in vojaške tehnike, je bilo mogoče te dni na forumu, ki se odvija v ruskem Sankt Peterburgu, videti modele ruskega proizvajalca orožja Kalašnikov. Obiskovalci so si tako lahko ogledali najnovejše modele pušk. 

Med razstavljenimi modeli pušk sta bila tudi modela AK-12 in AK-203. Gre za puške, ki jih že uporabljajo oborožene sile in druge varnostne strukture Ruske federacije. Modela sta bila predstavljena na dan zmage nad nacizmom v okviru tradicionalne vojaške parade v Moskvi.

Ruska vojska je kupila avtomatsko puško Kalašnikov AK-12, avtomatske puške Kalašnikov serije 200 pa uporabljajo v Ruski nacionalni gardi. Za razliko od preostalih modelov imajo najnovejši modeli drugačno obliko in kaliber. Glavni urednik revije Kalašnikov Mihail Degtjarjov je za Russia Today povedal, da serija 200 predstavlja evolucijo serije 100, ki je nastala na podlagi avtomatske puške ruske vojske modela AK-74M. Serija 200 omogoča kar 600 strelov na minuto, pri čemer domet znaša od 500 do 800 metrov.

Foto: Twitter

Novi dodatki in modifikacije po besedah tehničnega svetovalca v podjetju Kalašnikov Vladimirja Onokoja uporabnikom lajšajo uporabo, saj je ta precej udobnejša kot pri prejšnjih modelih. Prav tako je po poročanju Kurirja tudi napovedal, da bodo na prihajajočem forumu “Army 2019” predstavili zanimive nove modele, natančneje pa ni želel razkriti, za kakšne modele naj bi šlo.

H. M.