fbpx

[Video] V Ukrajini se predsedniški stolček nasmiha komedijantu, ki v TV-seriji igra ukrajinskega predsednika

Predesedniški kandidat Volodomir Zelenski na snemanju serije v kateri igra ukrajinskega predsednika (vir: twitter)

Pred predsedniškimi volitvami v Ukrajini se predsedniški stolček nasmiha komiku brez predhodnih političnih izkušenj, ki v TV-seriji igra ukrajinskega predsednika. Kot poudarjajo viri, gre za ruskega agenta.

Ukrajinski TV-komik brez predhodnih političnih izkušenj Volodomir Zelenski naj bi imel po zadnjih anketah realne možnosti, da postane novi ukrajinski predsednik.

Kdo se bo poleg Zelenskega še uvrstil v drugi krog, ni najbolj jasno. Po pisanju portala Advance.hr so nekatere ankete bolj naklonjene trenutnemu predsedniku in “kralju čokolade” Petru Porošenku, medtem ko so druge bolj naklonjene “plinski princesi” Juliji Timošenko.

Porošenko, Timošenkova in Zelenski (Vir: Twitter)

Anketa, ki jo je opravila agencija BDM, Zelenskemu napoveduje 25 odstotkov glasov, Timošenkovi 18,8 in Porošenku 12,7 odstotka volilne podpore.

Med Ukrajinci veliko nezaupanje do politikov
Zelenskemu naj bi preboj uspel zahvaljujoč svoji kampanji, uperjeni proti ustaljeni oblasti. Zagotovo je pomagala tudi serija, v kateri igra nedolžnega in načelnega predsednika Ukrajine. Tudi sam Zelenski priznava, da želi biti predsednik, kakršnega igra v seriji.

Ob tem je vredno izpostaviti, da je med Ukrajinci zaupanje v trenutno oblast rekordno nizko. Podpora trenutni oblasti v Ukrajini znaša pičlih 9 odstotkov, kar je najnižja podpora na svetu. Za primerjavo, globalno povprečje znaša 56 odstotkov.

Ivan Šokić