[Video] V Ukrajini se predsedniški stolček nasmiha komedijantu, ki v TV-seriji igra ukrajinskega predsednika

Predesedniški kandidat Volodomir Zelenski na snemanju serije v kateri igra ukrajinskega predsednika (vir: twitter)

Pred predsedniškimi volitvami v Ukrajini se predsedniški stolček nasmiha komiku brez predhodnih političnih izkušenj, ki v TV-seriji igra ukrajinskega predsednika. Kot poudarjajo viri, gre za ruskega agenta.

Ukrajinski TV-komik brez predhodnih političnih izkušenj Volodomir Zelenski naj bi imel po zadnjih anketah realne možnosti, da postane novi ukrajinski predsednik.

Kdo se bo poleg Zelenskega še uvrstil v drugi krog, ni najbolj jasno. Po pisanju portala Advance.hr so nekatere ankete bolj naklonjene trenutnemu predsedniku in “kralju čokolade” Petru Porošenku, medtem ko so druge bolj naklonjene “plinski princesi” Juliji Timošenko.

Porošenko, Timošenkova in Zelenski (Vir: Twitter)

Anketa, ki jo je opravila agencija BDM, Zelenskemu napoveduje 25 odstotkov glasov, Timošenkovi 18,8 in Porošenku 12,7 odstotka volilne podpore.

Med Ukrajinci veliko nezaupanje do politikov
Zelenskemu naj bi preboj uspel zahvaljujoč svoji kampanji, uperjeni proti ustaljeni oblasti. Zagotovo je pomagala tudi serija, v kateri igra nedolžnega in načelnega predsednika Ukrajine. Tudi sam Zelenski priznava, da želi biti predsednik, kakršnega igra v seriji.

Ob tem je vredno izpostaviti, da je med Ukrajinci zaupanje v trenutno oblast rekordno nizko. Podpora trenutni oblasti v Ukrajini znaša pičlih 9 odstotkov, kar je najnižja podpora na svetu. Za primerjavo, globalno povprečje znaša 56 odstotkov.

Ivan Šokić

 • Hun

  Trend imitatorjev v politiko.

 • Anton

  hm saj bi kaj rekel, pa ne vem kje bi začel.

  sarkazem press

 • Morala

  Kaj vse gre med politike ;) svet oz. vse je postalo ena sama žalostna komedija…

 • Olga101

  Slabši kot Serpentinšek ne more biti nihče!

 • Waltter

  In zakaj nw bi smel iti v politiko? Zakaj toliko na tem portalu nabijate o izkusnjah. Za to imajo ljudje svetovalce. Ali ni po zakonu tako da lahko vsak kandidira in vsakemu lahko mogoce tudi uspe biti izvoljen? Ali pa je mogoce merilo da si dovolj dolgo kot parazit prisesan na drzavne jasli in v svojem zivljenju samo od place zasluzis 1 mio eur? Je mogoce to merilo za politicne izkusnje?

  • Morala

   Vsak ni za politika… Lahko je vsak, a k sreči vsak ni… in ne more biti izvoljen, če v ozadju nima podpore medijev in še koga…izključno mora biti izobražen, z znanjem najmanj 3 jezikov, moder, z izkušnjami…vedeti mora enako kot njegovi svetovalci ali še več…
   Slovenija pa po mojem ima že preveč politikov in premalo državnic in državnikov!!!

  • Stric iz ozadja

   Oppa Sarec style.

 • Olga101

  Bi idiotski volivci dovolili, da jih z avionom vozi osebek brez izpita? Slovenski “avion” sploh nima pilota!

 • garfi

  komiki nam vladajo
  to ni več za smejat

 • garfi

  papuž frančišek-revolucionar in prstan

 • Anton

  skratka to je možno samo pri levičarjih
  pri ans je še huje, imamo seksologa za ministra za okolje, , star up komika za predsednika vlade ki je tišlar, pa ministra za kulturo ki ima pri 60 letih 13 let delovne dobe in še in še bi lahko našteval, aja še na semeniščarja, ki bo po novem prevzel ministrstvo za zdravstvo sem pozabil, no ja o njegovih spsosobnostih, so se lahko prepričali uslužbenci in žal pacienti UKC-ja, z manjko cca -23 miljonov izplena, skratka ni da ni, da ne pozabim na celo pleado živali, no ja en prašiček je že odletel, sedaj ga je prevzel minister pozni, ob vsem tem upam, da ne bo pridelal preveč zamujenih ur, bo dobil ukor zaradi neupravičenih ur.

  sarkazem press

  • janezxy

   Imeli smo premiera,ki je dvakrat zaračunaval potne stroške,pa nikome ništa,imamo premiera,ki ne ve,kam je dal 1,5 mile za šolo,ki se še ni začela graditi.Seveda banda571 o tem ne reče ničZa, povedat pa znajo,kako je, na Madžarskem,Polskem.,ki so nas prehitele po desni in levi…Ne zna pa ta banda571 povedat ,da Madžarska,Polska sta sprejeli že 1,5 mil beguncev iz UKRAJINE.O tem svinje komunistične molčijo.Fuj svinje pedrske.Nam pa komunisti vsiljujejo muslite,ki so anti z našo kulturo.Zato smrt komunizmu,svobodo narodu.

 • totex39

  Pol pa ne reči, da vzgledi ne vlečejo.

 • učko

  Jah, če je bil Reagan najboljši predsednik USA, ki je skup s Tečerko sfukal Savjetski Sajuz, pa če je Šarac najboljši zlovenački premierac, pol je lohk tud ta ukrainski komedijant dober politik !

 • macon

  Ukrajinec vsaj igra v tv seriji, medtem, ko imamo mi za predsednika vlade glumača, ki je po gasilskih veselicah igral vaškega bebčka in mu je to igralski domet.

  • Observer

   Ko sem videl kako je odgovoril Kordišu…. Šarec je popolnoma prazen, nima odgovorov, čisti igrač. Mislim saj to smo že prej vedeli, ampak sedaj je pa res jasno.

   In če pomislim, Šarec na čelu Slovenije v največji svetovni krizi…ah njemu se fučka, on ve da gre vse v maloro, zato se pa non-stop vozi s falconom. Si misli, bom še malo užival preden doživimo scenarij Juga 2.0.

 • Kraljm

  Preveč ljudi je brez lastnega mnenja in kupijo vse kar jim prodajo na TV – tudi predsednika iz serije.

  • Observer

   The masses are asses.