[Video] Venezuelski diktator Maduro ustrahuje ter izvaja teror: Njemu zveste socialistične tolpe napadle konvoj poslancev opozicije!

Foto: epa

Socialistične tolpe, zveste venezuelskemu samodržcu Nicolásu Maduru, so v sredo v Caracasu napadle konvoj poslancev opozicije zunaj državnega zbora, s čimer so preprečile, že kar drugič v tem mesecu, da bi vstopili v parlamentarno poslopje. “Paravojaške združbe, zveste tej diktaturi, s sostorilstvom oboroženih sil, so brutalno napadle konvoj s topimi predmeti, streljanjem in eksplozijami,” je incident komentiral Juan Guaido.

Konvoj vozil je bil napaden potem, ko so se zakonodajalci približali poslopju parlamenta. Video posnetek, ki je nastal znotraj enega od avtomobilov, je pokazal, kako so aktivisti preganjali vozilo, metali kamenje in ga udarjali s prometnim stožcem ter razbili zadnje steklo.

Venezuelski predsednik Juan Guaidó je glede napada povedal, da obsoja zasedo parlamentarcev in zvezne zakonodajne palače, obsodil pa je tudi napad na svobodni tisk, poroča ameriški Breitbart. “Paravojaške združbe, zveste tej diktaturi, s sostorilstvom oboroženih sil, so brutalno napadle konvoj s topimi predmeti, streljanjem in eksplozijami.”

Foto: epa

Guaidó napovedal, da bodo še naprej vztrajali
Državni zbor je trenutno edina veja venezuelske vlade, katere člani- poslanci so bili izvoljeni na svobodnih in poštenih volitvah. To dejstvo je močno razjezilo socialističnega samodržca Madura in njemu zveste socialistične zaveznike. Ker je Maduro ohranil nadzor nad vojsko, je Guaidóju v praksi z lahkoto preprečil vodenje. “Parlament predstavljajo njegovi člani,” je med drugim zatrdil Guaidó in dodal, da bodo še naprej vztrajali pri istem, da bodo lahko uporabljali parlamentarno poslopje z namenom dela v korist Venezuelcev.

Spomnimo. Ker poslancem na pričetku meseca ni bil dovoljen vstop v parlamentarno poslopje, so se poslanci sestali v poslopjih enega najstarejših in najbolj spoštovanih časopisov v Latinski Ameriki El Nacional. Kljub temu, da je bila izvolitev Guaidoja svobodna, pravična, transparentna in v skladu z ustavo, se je Madurov privrženec Luis Parra razglasil za novega predsednika parlamenta, čeprav sploh ni bil dosežen kvorum.

Hana Murn

 • DEATH TO COMMUNISM

  Komunajzarski kult osebnosti in komunajzarski raj na zemlji.

 • xtc

  Tule lepo vidite na kakšen način se bo Kučan komunizem skušal obdržati na oblasti,ko ne bo imel več podpore.

 • cosmosjasnovidec

  Tale smrduh “madura”je čedalje bolj debel in napihnjen potem pa ni čudež,da državljani nimajo kaj jesti,ker jim ta prašič vse požere.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-

 • Gren

  TO PA JE RAJ PUF NA PUF

 • Anton

  Maduro doma n svojem dvorišču, ameri pa bližnjem vhodu, gdo je zdaj nasilnež – BEDAKI, NEOTESANCI, SKLEPCI, KUPITE SI OGLEDALO.!!!!!