fbpx

[Video] Voice of Europe: Slovenska levica skuša sabotirati novo vlado z napadanjem ukrepov proti koronavirusu

Foto: Demokracija

Petokolonaši, ki skušajo na vsak način sabotirati delo “nedavno oblikovane desne populistične vlade premierja Janeza Janše”, so uspeli pritegniti tudi pozornost tujine. Pri Voice of Europe so izpostavili, da je tako imenovana “peta kolona” s svojim početjem, naperjenim proti Janševi vladi, tako destruktivna, da so celo pripravljeni s svojimi pozivi k ignoriranju ukrepov vlade in stalnemu kritiziranju ogroziti slovenska življenja.

Čeprav je SDS z Janezom Janšo na čelu na predčasnih parlamentarnih volitvah leta 2018 zmagala, takrat nobena od skrajno levih do levosredinskih strank ni želela v koalicijo. SDS je na svojo priliko moral čakati do odstopa Marjana Šarca v januarju 2020.

Tokrat je Janši uspelo oblikovati vlado skupaj z NSi, SMC in Desus. Ko je izbruhnila epidemija COVID-19, pa so si številni lahko z razlogom oddahnili, da nismo v časih krize prepuščeni totalnemu brezvladju in diletantstvu, ki je zaznamovalo leto in pol dolgo Šarčevo vladavino.

Slovenska levica prezira Janšo
“Slovenska levica prezira Janšo zaradi njegove “sovražne” protimigrantske in protikomunistične retorike,” so zapisali pri Voice of Europe, kjer Janševo priljubljenost pripisujejo dejstvu, da se je bila Slovenija primorana soočiti z migrantsko krizo, ki je prizadela Evropo.

“Slovenska liberalna medijska elita je naredila vse v svoji moči, da spodkoplje in prikaže novo vlado v slabi luči,” so še dodali. Pri tem so izpostavili pisanje kolumnista Andreja M. Pozniča, ki je slovensko novinarsko srenjo označil za družbenopolitične delavce, ki “delajo le za to, da bi se k nam vrnil enoumni socializem.”

Laž – nesmrtna duša komunizma
Kot primer že naravnost destruktivnega vedenja gre izpostaviti pozive radikalne levičarske aktivistke in predsednice sindikata Mladi plus Tee Jarc, ki je na nacionalni televiziji gledalce pozivala k uličnim protestom proti Janševi vladi. “In dajmo, ko bomo lahko, pojdimo skupaj na ulice in se uprimo temu,” je pozvala Jarčeva. V času epidemije COVID-19. Ob tem ne gre pozabiti na vse laži in zavajanja s strani RTV Slovenija, ko pride do poročanja o delu Janševe vlade. Od pristranskosti in škodoželjnosti namreč kar smrdi.

Ivan Šokić