fbpx

[VIDEO] Voznik mercedesa namerno povozil pešca in se nato odpeljal s kraja zločina

Foto: Youtube

Grozljiv napad na enem izmed najbolj prometnih križišč v Birminghamu je posnela 23-letna domačinka Zoe McCarthy. Na posnetku je razvidno, kako je voznik mercedesa zapeljal čez pešca in se nato odpeljal s kraja nesreče. 43-letni storilec je obtožen poskusa umora.

Dogajanje je bilo ujeto na GoPro-kameri 23-letne motoristke 11. julija. Moški se je s kraja zločina odpeljal, žrtvi pa so pomagali mimoidoči, ta se zdaj v bolnišnici bori za življenje, saj ima po zadnjih podatkih hude poškodbe glave. Voznik mercedesa se je šest ur pozneje predal in je zdaj obtožen poskusa umora.

Zoe McCarthy, 23-letna študentka, je bila priča temu nagnusnemu dejanju, ko se je z motorjem peljala iz službe. Za Mail Online je izjavila: ”Vse se je zgodilo tako hitro. Moški je stal na ulici in se skozi okno pogovarjal z voznikom. Voznik za njim je bil nestrpen in se je začel dreti, nato pa se je odpeljal čezenj. Bila sem šokirana.” Zoe in drugi mimoidoči so takoj pritekli k poškodovancu, na posnetku je razvidno, kako preverjajo znake življenja. ”Na srečo je bila ena izmed mimoidočih medicinska sestra, ki je moškega obrnila v položaj za nezavestne, vsi skupaj smo počakali na reševalce, ki so poškodovanega odpeljali v bolnišnico Queen Elizabeth.”

Predstavnik policije West Midlands je dejal, da se je storilec predal ob 22. uri tisto noč in je zdaj obtožen poskusa umora, ampak je za zdaj izpuščen z varščino.

Policist Stephen Tomlinson iz skupine za preiskovanje kriminala na policijski postaji Stechford naproša, naj jih vse priče čim prej pokličejo, saj imajo morda ključne informacije, ki bi vsekakor pripomogle k razrešitvi primera. Verjame, da je prič precej, saj se je dogodek zgodil na enem izmed najbolj prometnih križišč, v času prometne konice.

N. Š.