fbpx

[Video] Zajela jo je tresavica: Ima Merklova resne zdravstvene težave, ki niso povezane zgolj z dehidracijo?

Foto: YouTube

Nemška kanclerka Angela Merkel je zavrnila zaskrbljene komentarje glede njenega zdravstvenega stanja, ki so se usuli med uradno slovesnostjo v Berlinu, na kateri se je vidno tresla, kot šiba na vodi, in je v svoj bran zatrdila, da naj bi do tega prišlo le zaradi dehidracije na vročini.

Nemška kanclerka Angela Merkel se je vidno tresla ob uradnem obisku novega ukrajinskega predsednika Volodimira Zelenskega, ki ga je v torek ob žgočem soncu sprejela z vojaškimi častmi.

Zgodilo se je med poslušanjem himne
Celotno telo Merklove se je vidno treslo in videti je bilo mogoče, kako je pričela stiskati ustnice, da bi ohranila mirno situacijo, medtem ko je pri 28 stopinj Celzija stala skupaj z Zelenskim in poslušala, kako je vojaški ansambel izvajal nacionalno himno. Po himni se je sicer zazdelo, da si je Merklova nekoliko opomogla, saj je hodila vštric z Zelenskim proti notranjosti zgradbe.

Vmes popila tri kozarce vode
Ko so jo novinarji 90 minut kasneje povprašali glede njenega počutja, se je Merklova nasmejala in zatrdila, da je vmes popila tri kozarce vode, ki jih je očitno potrebovala, in dodala, da se sedaj počuti zelo dobro. Nemška kanclerka, ki bo naslednji mesec dopolnila 65 let, se je na široko smejala, ko jo je novinar vprašal, ali je bila razlog za tresenje morda zaskrbljenost, in odgovorila, da se počuti dobro. Nekdanji komik je po poročanju Daily Maila poskušal situacijo nekoliko omiliti in je v šali zatrdil, da bi Merklovi pomagal, če bi bilo to potrebno. “Stala je poleg mene in je bila povsem na varnem.”

Angela Merkel je prav tako povedala novinarjem, da sta z ukrajinskim predsednikom govorila o bilateralnih odnosih in o mirovnem sporazumu iz Minska. Po poročanju nemške tiskovne agencije DPA pa naj ne bi bilo prvič, da se je Merklova tako tresla v podobni situaciji na vročem soncu. Ob tem pa niso navedli konkretnega datuma, kdaj se je to zgodilo, so pa pripisali, da naj bi do tega prav tako prišlo zaradi dehidracije.

H. M.