fbpx

[VIDEO] Zaradi 10 evrov so se “najstniki” nasilno znesli nad upokojenko in ji razbili glavo

Foto: Printscreen Twitter

Objavljen je bil srhljiv videoposnetek, ki prikazuje 89-letno Francozinjo, ki so jo v Cannesu napadli trije “najstniki”, nato pa oropali zaradi pičlih 10 evrov. Omenjeni napad je sprožil vsesplošno ogorčenje v državi, ki jo pesti naraščajoča stopnja kriminala.

89-letno žensko so v ponedeljek v Cannesu napadli trije 14-letniki. Policiji že znani napadalci so sprva zanikali storitev kaznivega dejanja, zatem pa niso izrazili nikakršnega obžalovanja. Žrtev je utrpela možgansko krvavitev in poškodbe obraza. Ukraden znesek? Približno 10 evrov,” je zgroženo glede napada zapisal Amaury Brelet, urednik francoskega časnika Valeurs Actuelles.

Župan mesta Cannes David Lisnard je pisal francoskemu notranjemu ministru Géraldu Darmaninu in zahteval ukinitev socialne pomoči družinam napadalcev, ki so v začetku prejšnjega tedna napadli 89-letno nič hudega slutečo žensko. Slednja je utrpela možgansko krvavitev in poškodbe obraza.

Trije storilci nasilnega ropa upokojenke prejšnji ponedeljek popoldne v Cannes-La-Bocca so bili v četrtek ovadeni na tožilstvo v Grassu. 30. novembra se bodo morali zglasiti na sodišče za mladoletnike. Preiskovalni sodnik pa se je po prijetju nasilne trojice odločil, da bo ta v luči prihajajočega sojenja nameščena v zaprte izobraževalne centre v Marseillu, Saint-Etiennu in Bordeauxu.

Storilca, starega 14 let, ki je udaril starejšo gospo, je družina 30. avgusta pripeljala na policijsko postajo. 15-letnika, ki je ukradel torbo, in 14-letnega snemalca telefonskega posnetka pa so policisti aretirali 31. avgusta. Prva dva sta ovadena zaradi storitve hude tatvine in nasilja nad ranljivo osebo, tretji pa zaradi sostorilstva pri kaznivem dejanju.

V enem izmed tvitov je župan Lisnard zapisal bi, da če bi bila njegova žrtev mati in bi sam poznal identiteto storilcev, sam poskrbel za pravico: “Dodajam, (…) da če bi bila moja mati tista, ki je bila napadena na ta način, poznal pa bi identiteto patetičnih storilcev tega dejanja, bi bil morda danes jaz v zaporu,” je zapisal Lisnard po poročanju Remix News.

Sara Kovač