fbpx

[Video] Ženi ukrajinskega nogometaša grozi do tri leta zapora, ker je med izvajanjem državne himne razkazovala svoje spodnje perilo

Irina Moroziuk (foto: Instagram)

Ženi ukrajinskega nogometaša, ki rada objavlja svoje izzivalne fotografije in videoposnetke na Instagramu, grozi do tri leta zaporne kazni, ker je med izvajanjem ukrajinske državne himne pozirala v spodnjem perilu. 

Irina Moroziuk je žena ukrajinskega nogometaša Mikole Moroziuka, a zna biti, da je veliko bolj znana od svojega moža. Svojo slavo lahko pripiše izzivalnim videoposnetkom in fotografijam, ki jih objavlja na svojem Instagram profilu.

A eden od zadnjih videov v katerem je pela ukrajinsko himno medtem, ko je bila oblečena v spodnje perilo je zbudil še izdatno mero pozornosti.

Ne toliko zaradi njenega žametnega glasu, kolikor zaradi dejstva, da naj bi njeno početje bilo navzkriž z ukrajinsko zakonodajo.

https://www.instagram.com/p/B7gKbsfH_0I/

Ukrajinski odvetnik Jurij Jurčenko je tako po poročanju RT izpostavil, da je po ukrajinski zakonodaji za zlorabo državnih simbolov zagrožena kazen do 50 neobdavčenih minimalnih prihodkov ali od šest mesecev do tri leta zaporne kazni.

https://www.instagram.com/p/B6VeoSrH09B/

Do zdaj ni bilo proti Moroziukovi podane niti ene prijave.

Ivan Šokić