fbpx

[Video] Zgroženi boste: “Protirasistična” drhal Seattle spremenila v pravo apokaliptično mesto

Foto: Printscreen

Mesto Seattle v ameriški zvezni državi Washington postaja pravo apokaliptično mesto. Na pročeljih stavb in površinah pločnikov so se namreč pojavili grafiti in raznovrstni napisi, na tleh je polno smeti, tako da se za trenutek zazdi, kot da bi človek gledal enega izmed prizorov v strašljivem hollywoodskem filmu, kjer preživelih skorajda ni.

Marsikdo bi si mislil, da se kaj takega v resnici ne more zgoditi. Odkar pa so se v luči smrti 46-letnega Georga Floyda razplamteli “protirasistični” protesti po celotni državi, vandalizem postaja del vsakodnevne realnosti. Še posebej hudo je v Seattlu, kjer so v delu mesta anarhistični protestniki razglasili avtonomno cono.

Policisti so zanje dežurni krivci
Posnetki seattlskih ulic so polni raznovrstnih sovražnih napisov. Tako je mogoče na večjih mestih opaziti kratico A.C.A.B., ki v prevodu pomeni: “Vsi policisti so barabe” in napis: “Ubijte policiste!”. Tovrstni napisi, ki so sovražno nastrojeni proti varuhom v modrem seveda ne čudijo, protestniki namreč poskušajo na vsak način ustvariti vtis, kako naj bi v ZDA vladala policijska represija, za vse skupaj pa naj bi bil kriv ameriški predsednik Donald Trump.

Protirasistična drhal je pred razglasitvijo območja Capitol Hilla za avtonomno cono zavzela evakuirano policijsko postajo. Potem, ko se je za vladarja območja razglasil raper, brezdomci pa so protestnikom pričeli jemati hrano, so spoznali kako je, ko v praksi začne primanjkovati hrane. Fizično nasilje, spolni napadi, pomanjkanje hrane in osnovnih potrebščin, tako postajajo del vsakdana. Očitno si anarhisti na vsak način želijo, da bi se uresničile njihove zahteve med katerimi je tudi ukinitev seattlske policije in zaporov. Kako daleč lahko vse skupaj še gre?

Hana Murn