fbpx

[Video]Islamski klerik ob aretaciji policista ozmerjal z rasistom in kričal ‘Allahu Akbar’

Islamski ulični pridigar je bil ujet, kako jezno kriči na policista, ki je preiskoval pritožbe v zvezi z njegovim delovanjem.

V pretresljivem posnetku, ki je bil posnet v Birminghamu v Veliki Britaniji, je policist preveril človeka v tradicionalnih islamskih oblačilih, ki se je kregal z žensko na cesti, ki naj bi mu grozila.

“Če me želite aretirati, me aretirajte,” je vpil na policista in mu želel dokazati, da je ženska stopila do njega, namesto, da bi se mu umaknila naokoli. Nato je možu postave grozil, da se ga ne boji in začel s povečanim tonom pojasnjevati pravice o svobodi govora in mu očital rasizem, piše Daily Mail.

Ko se ne bojijo niti policije
Policist je razjarjenemu pridigarju skušal na prijazen način dopovedati, da si tudi on kot uradna oseba zasluži kanček dostojanstva, vendar je ta nadaljeval s polno močjo naprej, da se nikogar ne boji, razen Alaha. Nato je zavpil “Allahu akbar” v policistov obraz.

Radovednim ljudem naokoli je policist pojasnil, da ima islamski pridigar pravico do govora v svojem jeziku, da glasno govori in opozarja. “Vendar, če bo storil kaj proti javnemu redu in miru, ga bom aretiral,” pove.

Na posnetku se prav tako jasno vidi, kako je množica ljudi na strani pridigarja. Po končanem policijskem postopku so se začeli zbirati in ga obmetavati z različnimi opazkami.

M. P.