[Video] “Putinov” Krimski most zopet napadli ukrajinski brezpilotniki

Foto: zajem zaslona

Rusko obrambno ministrstvo je v soboto sporočilo, da je Ukrajina neuspešno poskušala zadeti Krimski most z raketami S-200. Povzročena ni bila nobena škoda, tudi žrtev ni bilo.

Pred tem je ruski guverner Krima Sergej Aksjonov dejal, da je protiletalska obramba sestrelila dve raketi v bližini mostu, ki je bil od lani predmet večkratnih napadov Ukrajine.

Slike na družbenih medijih so pokazale stebre dima, ki se dvigajo v bližini mostu.


V soboto je Rusija sporočila, da so njene sile sestrelile 20 ukrajinskih brezpilotnih letal blizu polotoka Krim, kjer je Kijev okrepil napade.

Štirinajst brezpilotnih letal je bilo sestreljenih s sistemi zračne obrambe, še šest pa z elektronskim vojskovanjem, so sporočili z obrambnega ministrstva.

Krim, ki ga je Rusija priključila leta 2014, je bil tarča Kijeva med celotno ofenzivo Moskve na Ukrajino, vendar je bil v zadnjih tednih deležen intenzivnejših in vse večjih napadov.

Kijev je večkrat izjavil, da namerava vzeti Krim nazaj, in se je osredotočil tudi na Krimski most, enega izmed ljubljenih projektov ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Sara Kovač