fbpx

[Video] “Ubijajte jih s puškami in noži,” v najnovejšem posnetku poziva bosanski džihadist

V javnost je prišel nov posnetek džihadista, ki v bošnjaškem jeziku grozi San Franciscu in Las Vegasu. “Pobijajte civiliste in vojake,” poziva bosanski islamist Jasmin Keserović.

Tajne službe so ugotovile, da je džihadist na posnetku, ki poziva k ubojem, Jasmin Keserović, 22-letni radikaliziran in nasilen bosanski islamist, ki prihaja iz kraja Zavidovići v Bosni in Hercegovini. V Sirijo je leta 2013 odšel skupaj z Bajrom Ikanovićem in Midhatom Đonom. Keserović se je v propagandnih videoposnetkih IS že pojavil, in sicer pod imenom Abu Muhammad al-Bosni, poroča Večernji list.

Najnovejši posnetek prikazuje kadre mostu Golden Gate v San Franciscu in Las Vegasa, prav tako pa poveličuje terorista Omarja Mateena, ki je pred mesecem dni v gejevskem klubu v Orlandu izvedel največji pokol v zgodovini ZDA.

“Vstanite muslimani, ubijajte kristjane in njihove sluge v njihovih mestih in državah! Podtaknite jim eksplozive pod njihove avtomobile, hiše in urade! Ubijajte jih z ostrostrelnimi puškami, z orožjem z dušilci zvoka, ubijajte jih vsakič, ko imate možnost, pa tudi z nožem, če je to potrebno. In nikar ne delajte razlik med vojaki in civilisti, kakor teh razlik ne delajo njihova letala, ki bombardirajo Islamsko državo. Naslonite se na Alaha in trdno pomagajte svojim bratom!” k nasilju poziva džihadist na posnetku.

M. P.