fbpx

Viktor Orban: “Dokler bom jaz predsednik vlade, bo ograja stala na mestu. Rešili bomo Evropo”

Foto: epa

V poletnem univerzitetnem kampu Bálványos v Romuniji, je madžarski predsednik vlade Viktor Orban govoril o vrednotah in identiteti Evrope. Evropske države je pozval, naj prekinejo svoje sodelovanje z odprtjem meja za migrante, ki jih financira milijarder George Soros. Medtem ko Madžarska skuša ohraniti svojo kulturo, pa ima Slovenija za begunce vedno odprta vrata in jim brez pomisleka priznava azile.

Govor na 28. Poletnem univerzitetnem kampu Bálványos je bil označen kot eden najpomembnejših govorov doslej. Viktor Orban je bil v govoru osredotočen na domnevno sodelovanje Bruslja in po rodu madžarskega milijarderja Georgea Sorosa, ki ga Orban obtožuje financiranja množičnih ilegalnih migracij, katerega cilj naj bi bil pomuslimanjenje Evrope.

Foto: STA

Madžarski predsednik vlade je izjavil, da mora Evropa pred izgubo identitete najprej prenehati podpirati Sorosa pri omogočanju migracij, potem pa začeti z misijo vračanja ilegalnih migrantov v svoje domovine. Dodal je, da ne glede na to, kako strog je njegov načrt, mora Evropa ukrepati, saj ne sme ostati nezaščitena. Orbana je očitno pretresla ugotovitev vlade, da je za državljanstvo na Madžarskem zaprosilo kar milijon migrantov. Orban je še dodal, da bo še naprej nasprotoval migracijam, ki bi lahko povzročile izgubo državne identitete.

”Dokler sem jaz predsednik vlade, bo ograja ostala na mestu. Skupaj bomo rešili Madžarsko in Evropo.”

”Nikoli ne bomo solidarni do idej, ljudi in etničnih skupin, ki si prizadevajo spremeniti evropsko kulturo. Končni rezultat tega je lahko samo propad.”

”Kdo bo živel v Evropi?”

Orban je v svojem govoru povedal, da kultura migrantov nasprotuje kulturi Evropejcev in da obe ne moreta živeti v sožitju. Meni, da množične migracije niso rešitev za ekonomsko krizo. Migrante kot novo delovno silo uvažajo države, kot je na primer Nemčija. Takšno početje pa je v svojem govoru primerjal s človekom, ujetim na samotnem otoku, ki pije morsko vodo, da bi se odžejal. ”To je prav tako voda, vendar se problem nato poveča.”

Foto: STA

Za Evropo je še predlagal, da bi se za stabilnost evropskega naroda morali osredotočiti na rodnost Evropejcev, ki bi pomenilo biološko nadomestitev. Povedal je, da za njegovo državo to pomeni rojstvo 2,1 otroka na družino, na letni ravni.

Ob opazki, da mnoge evropske države sprejemajo migrante z odprtimi rokami, je dodal, da je pri slednjih že vidna sprememba kulture in da se to na Madžarskem ne bo zgodilo. ”V naši državi bodo Evropejci vedno varni.”

Foto: STA

N.Š.