fbpx

Viktor Orban: Evropa je danes razdeljena na tiste, ki se želijo islamizirati, in na tiste, ki se temu želijo upreti!

Foto: epa

Madžarski premier Viktor Orban je pred kratkim sporočil zahodnoevropskim kritikom, da v njegovi državi multikulturalizem nima kaj iskati. Orban je dejal, da je zaskrbljen zaradi možnosti razcepitve Evropske unije in njenega morebitnega razpada, pri čemer ugotavlja, da je Evropa danes razdeljena na tiste, ki se želijo islamizirati, in na tiste, ki se temu želijo upreti.

Nove izjave prihajajo iz intervjuja z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom, ki ga objavil francoski politik Philippe de Villiers kot del svoje nove knjige z naslovom: “I Pulled the Thread of Lies, and Everything Unravelled”, sporočajo iz kabineta madžarskega predsednika vlade.

“Kar najbolj razburja naše nasprotnike, je dejstvo, da smo v naši ustavi zapisali, da ima Madžarska krščanske korenine, da tukaj ni prostora za multikulturalizem, da ima otrok pravico do matere in očeta in da ima naš narod pravico braniti svoje meje, ki so hkrati tudi meje Evropske unije,” je dejal madžarski premier.

Orban je dejal, da je zaskrbljen zaradi možnosti razcepitve Evropske unije in njenega morebitnega razpada, pri čemer ugotavlja, da je Evropa danes razdeljena na tiste, ki se želijo islamizirati, in na tiste, ki se temu želijo upreti. “Če nas prisilijo, da s strani Združenih narodov sprejmemo politiko priseljevanja, razpada ne moremo izključiti,” je opozoril.

Vrstili so se pozivi za Orbanovo izključitev
Madžarska vlada je bila večkrat kritizirana s strani zahodnoevropskih držav, predvsem zaradi njene močne mejne politike in njenega boja proti madžarsko-ameriškemu milijarderju Georgeu Sorosu ter njegovim nevladnim organizacijam. Kampanja proti Sorosu je privedla do tega, da je le-ta preselil svojo fundacijo za odprto družbo v Berlin, prav tako pa se je odločil del svoje srednjeevropske univerze preseliti na Dunaj. Nedavno so člani Evropske ljudske stranke, katere članica je tudi Orbanova stranka Fidesz, pozvali Orbana, naj s svojo stranko zapusti Evropsko ljudsko stranko.

Pozivi za izključitev Orbanove stranke iz EPP so se začeli vrstiti po tem, ko je večina evropskih poslancev Evropske ljudske stranke glasovala za začetek postopkov proti Madžarski v zvezi s členom 7, kar bi lahko privedlo do morebitnih sankcij.

Vzpostavitev pakta Dunaj-Varšava-Budimpešta-Rim
Kljub mnogim kritikam so nekateri pozvali Orbana, naj se jim pridruži v skupnem boju proti multikulturalizmu. Med njimi tudi avstrijski podpredsednik in vodja avstrijske stranke Svoboda, Heinz-Christian Frache. Za vzpostavitev vezi z Orbanom si je prav tako prizadeval italijanski podpredsednik vlade in notranji minister Matteo Salvini, ki je k pridružitvi pozval še poljsko stranko Zakon in pravičnost, ki jo je podprl tudi Viktor Orban.

M. M.