fbpx

Viktor Orban: Srednja Evropa je izjemna in uspešna regija

Foto: epa

Predsednik madžarske vlade Viktor Orban je singapurskim in madžarskim vodjem podjetij dejal, da je srednja Evropa “izjemna in uspešna regija”. Orban je na uradnem obisku v Singapurju govoril na singapursko-madžarskem poslovnem forumu. “Prihodnost je v srednji Evropi,” je poudaril.

Predsednik madžarske vlade je dodal, da bo v naslednjih 15 do 20 letih središče evropske gospodarske rasti v Nemčiji in v srednji ter vzhodni Evropi. “V te regije je vredno vlagati,” je izpostavil. “Madžarska je svetovno gospodarstvo izzvala hitro, prilagodljivo in s tržno prijaznimi pravili,” je dodal. Opozoril je tudi, da je z delegacijo prišel v Singapur, da bi prepričali poslovne partnerje, naj se udeležijo “madžarske zgodbe o uspehu” in spodbudijo madžarske poslovneže, naj to storijo tudi v Singapurju.

Svetovno gospodarstvo temelji na znanju
“Moderna doba deluje v našo korist, saj se svetovno gospodarstvo preusmerja iz razvoja surovin na stvari, ki temeljijo na znanju,” je dodal Orban. “V prihodnosti se konkurenca med državami ne bo odločala po njihovih velikostih,” je dejal, “ampak po njihovi hitrosti.” Dodal je, da bodo na tekmovanjih zmagale najhitrejše države, ki bodo uvedle najsodobnejše znanstvene inovacije v gospodarsko življenje, “in to je prepoznal tudi Singapur”.

Viktor Orban: “Jedro uspešnosti Singapurja je zamisel, da bi ustvarili nekaj novega, in ta zamisel lahko preide v Evropo in na Madžarsko.” 

D. Š.