Višek absurda politične korektnosti: Velika Britanija zaradi kritike islama kanadsko novinarko obravnavala kot teroristično grožnjo

Britanske oblasti prepovedale vstov državo kanadski neodvisni n ovinarki Lauren Southern (vir: twitter)

Potem ko so britanske oblasti prejšnji teden preprečile vstop v državo ameriški youtuberki in pisateljici Brittany Pettibone in njenemu fantu, enemu od vodij avstrijske sekcije identitarnega gibanja Martinu Sellerju, zaradi nastopa o svobodi govora, so zdaj izdali doživljenjsko prepoved vstopa v državo še kanadski libertarni aktivistki in neodvisni novinarki Lauren Southern. 

Southernova se je v Veliko Britanijo odpravila z avtobusom. Na meji pri Calaisu jo je obmejna policija “izločila” iz skupine, ji odvzela potni list ter jo po poročanju Breitbarta odpeljala na zaslišanje na podlagi zakona, ki naj bi preprečeval vstop v državo teroristom.

“Preiskovana na podlagi sekcije 7 (akt o terorizmu) zaradi domnevnega rasizma. Vsaj pustili so mi, da se v poročilu identificiram kot Pakistanec, lol. Še vedno v policijskem pridržanju.” je preko Twitterja sporočila Southernova.

Samostojna novinarka, ki se je nedavno vrnila iz Južnoafriške republike, kjer je snemala dokumentarni film o brutalnih napadih na bele kmete, se je sprva nameravala sestati s svojo prijateljico Brittany Pettibone in njenim fantom Martinom Sellnerjem. Do tega ni prišlo, saj so britanske oblasti  par ob vstopu v državo prejšnji teden pridržale ter ju vrnile nazaj v Avstrijo.

Lov na čarovnice
Mejna policija je Southernovo šest ur zasliševala o njenem namenu, da opravi intervju z enim od ustanoviteljev Angleške obrambne lige Tommyjem Robinsonom. Iz istega razloga so vstop v državo preprečili Pettiboneovi, ki je ob povratku v Avstrijo povedala, da so britanske oblasti smatrale njen intervju z desničarskim aktivistom, ki svari pred razmahom islamizacije, za še bolj zaskrbljujoč kot Sellnerjev govor o svobodi govora v Londonu.

Lauren Southern in Brittany Pettibone (vir: twitter)

Southernovo naj bi med drugim odpeljali na zaslišanje zaradi “skrbi o incidentu iz prejšnjega meseca v Lutonu, kjer jo obtožujejo razdeljevanja rasističnega materiala v obliki islamskih letakov”. Poraja se vprašanje, od kdaj je v Veliki Britaniji islam rasa in ne več religija. “Ne hecam se,” je ob koncu absurdnega izpraševanja na Twitterju zapisala Southernova. “Spraševali so me o mojem krščanstvu in ali sem radikalka. Ravno tako so me vprašali, kaj si mislim o tem, da bi muslimane zbijala z avtomobili.”

Opozarjanje na nevarnost islama obravnavano kot terorizem
“Preprosto so me zaklenili ven in rekli ‘au revoir’ … Uradno izgnana iz VB zaradi ‘rasizma’ … ampak nič hudega, vsi kul ljudje so že tako v izgnanstvu,” je nastalo situacijo komentirala kanadska neodvisna novinarka.

https://twitter.com/Lauren_Southern/status/973124784623112192

Komentatorji na socialnih omrežjih so se ob tem spraševali, ali je blokiranje vstopa v Veliko Britanijo konservativcem nova politika britanskih oblasti. Southernova, Pettiboneova in Sellner so se tako pridružili vedno večjemu številu konservativcev, ki jim je že prepovedan vstop v državo zaradi enako nesmiselnih obtožb. Na seznamu so med drugim tudi predsednik druge največje nizozemske parlamentarne stranke Stranke za svobodo Geert Wilders, ameriški radijski voditelj Michael Savage, ameriški pisec Robert Spencer in politična komentatorka Pamela Geller. Britanci so razmišljali, da bi na seznam zaradi “predrznosti” v kritiki islama dodali tudi ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Letaki, zaradi katerih britanske oblasti Lauren Southern obtožujejo rasizma (printscreen: youtube)

Ivan Šokić

 • skorpijon93

  znak propadle bolne civilizacije, višegrajska skupina bo tista ki bo preživela in se ohranila ! če imajo takšen zakon bi lahko tudi par milijonov drugače mislečih nagnali iz države , ne izključujem niti da si kaj takšnega nebi izmislila tudi varuhinja pravic vlasta nusdorfer, skupaj z cerarjev, vse je mogoče, danes

 • Vlado77

  Poznam še en primer iz UK Jayda Fransen in mož Paoul Golding .Obsojena na 18 tednov zapora (Golding) Jayda pa 36 tednov, ker sta razkrila bando muslimanskih moških ,ki so posilili 16 letno dekle. Oba preganjajo zaradi govorov in akcij v Veliki Britaniji , kjer svarijo ljudi pred nevarnostjo muslimanskega nasilja. Na NO GO cone itd. Muslimani ,ki organizirajo pohode po ulicah Londona in drugih mestih in jasno zahtevajo šeriatsko pravo pa seveda niso nikoli preganjani. Mnogi v teh pohodih celo v kamero izjavljajo , da bodo vse pobili – seveda nemuslimane. Tako , da se dogaja , da se lokalni prebivalec ne upa na tiste kraje in ulice , ki so del njegove domovine od njegovega rojstva. Policija in očitno oblast ne reagira. Ali si ne upa ali preganja tiste ,ki na to opozarjajo in jih celo zapirajo.Podobno je na Švedskem – verjetno Nemčiji itd..

 • xtc

  Pa temle britancem v zadnjem času hudo seka in naroda kolonialistov postajajo narod hlapcev in umskih omejencev in ne nazadnje,Britanijo spreminjajo v Islamski geto.
  Skregali so se z EU,sedaj bodo prepovedali vstop Trumpu,se bodo sprli še z ZDA,upajo lahko le še nato,da bo vlado sleje kotpreje prevzela desno konservativna nacionalna stranka,ki bo naredila red.
  Ravnanje britanske vlade v tej smeri je pospešuje in globi sovraštvo in bo sleje kot preje botrovalo vzniku in vzpono skrajno nacionalistične stranke.

  • Vince Blake

   Britanci so zgleda ravno tako razdeljeni kot Američani. Tudi pri brexitu je šlo bolj na knap. Bi pa človek pričakoval, da se bodo po razhodu z EU bolj naslonili na Američane. Očitno so globalistične pro-EU struje na otoku še vseeno kar precej močne. Tole, kar zdaj počno je najslabše za njih. Ne tič, ne miš.

 • šmentanamuha

  Lauren Southern, to pa je pogum. Bravo punca, izjemno! Če se komu še vedno ni posvetilo, za kaj gre pri uvažanju islamistov, tukaj imate dober zgovoren primer. Kdaj se bo kdo streznil, je njegova osebna odgovornost.

 • šmentanamuha

  Britance obvladujejo demonske sile, tako da me ne vleče več tja. Tema se zgrinja nad Zahodno Evropo. Satanisti so vstopili v zadnje dejanje svoje NWO agende, in insceniranje vojne z Rusijo je del tega načrta. Navidezno zgleda stvar brezupna, vendar so demoni nemočni proti svetlobi. Koliko luči bomo uspeli prižgati v sebi, to je zdaj vprašanje. Strah je zagotovo tisti, ki hromi posameznika. Torej je na nas, da IZBEREMO POGUM. POGUM, dragi ljudje, to je luč, ki jo moramo prižgati. Vse dobro.

 • WatsonForus

  upam da se ene par musličov razstreli , mogoče jim malo pretrese te blesave možgane!

  • ivan šantl

   Zahodnjakom nobena eksplozija ne more več pretresti zacementiranih možganov.

 • bojan

  Tile angleži postajajo čedalje večji kreteni !

  • to_mi_delaj

   22 let bil v UK, pa se 10000% strinjam s teboj

 • samsara

  Vlade zahodno evropskih držav predstavljajo teroristično grožnjo Evropi in Evropejcem.

 • lili pili

  Ne vem kaj jim je na eni strani iscejo konflikt z rusi, zaradi enega usranega agenta, ki v nobenem primeru ne more preziveti, muslimani v angliji posiljujejo anglezi pa to mirno gkedajo. Hvala bogu, da gredo iz eu.