Vodenje ZDA ni enako kot vodenje družinskega podjetja, sporoča Barack Obama Donaldu Trumpu

Novoizvoljeni predsednik ZDA Donald Trump s hčerko Ivanko Trump.

Barack Obama bo imel v torek v Chicagu poslovilni govor po dveh predsedniških mandatih. Oblast bo Donaldu Trumpu predal 20. januarja, do takrat pa mu sporoča, da vodenje ZDA ni enako kot vodenje družinskega podjetja. 

O dosežkih in zgrešenih priložnostih bo svoje povedala zgodovina, največji udarec dediščini prvega temnopoltega predsednika ZDA je zagotovo izvolitev Donalda Trumpa, ki je šel na volitve z nasprotovanjem vsemu, kar je Barack Obama storil ali skušal storiti v osmih letih, med kampanjo pa je Obama naredil vse, kar je mogel, da bi zmagala demokratka Hillary Clinton. Obama ima veliko nasvetov za naslednika in Trump ga je pripravljen poslušati. Trump se mora zavedati, da je takoj po prisegi vodja največje organizacije na svetu, ki je ne more voditi kot družinsko podjetje. Institucijo mora spoštovati, okrog sebe bo potreboval močno ekipo, da bo lahko sprejemal dobre odločitve. Med drugim mu je Obama svetoval, naj spoštuje obveščevalne agencije in jim zaupa, ker bo njihove informacije potreboval za dobre odločitve. Pred objavo intervjuja z Obamo so Trumpa spravili v slabo voljo obveščevalci, ki so trdili, da je ruski predsednik Vladimir Putin vodil načrtno kampanjo, da mu pomaga do zmage.

Trumpovo srečanje z obveščevalci, kaj jim je pred tem ukazal Obama?
Trump se je srečal s šefi obveščevalnih agencij, ki so mu predstavili preiskovalno poročilo o ruskem vpletanju v ameriške volitve. Del poročila je bil  javno objavljen. Obveščevalci trdijo, da je Putin osebno ukazal, da je treba pomagati Trumpu z vlomi v računalniške sisteme demokratov in objavo nerodnih informacij za Clintonovo. Poleg tega je ukazal tudi kampanjo dezinformiranja na družbenih omrežjih. Trump po srečanju s šefi obveščevalnih agencij ni več kritiziral obveščevalcev, ampak je podučil demokrate, da so sami krivi, kjer niso bolje zavarovali svojih informacij pred napadi iz tujine, ki bi lahko prišli s  Kitajske ali od drugod, ne le iz Rusije. Obama je v intervjuju za ABC priznal, da je podcenjeval učinek kampanje dezinformacij in računalniških vlomov na volitve. Obveščevalno preiskavo je ukazal, da bodo  Američani razumeli, kaj  Putin že dlje časa dela po Evropi. Ne le v nekdanjih satelitskih državah, ampak tudi v demokracijah Zahodne Evrope. Obama v intervjuju ni bil kritičen do Trumpa in ga je označil za osebo, ki je odprta za predloge.

Barack Obama po pogovoru s Trumpom: “V najinem pogovoru sem užival. Trump je nekdo, ki mu ne primanjkuje samozavesti, kar je verjetno pogoj za delo predsednika ZDA,” je dejal Obama in pogovor s Trumpom v Beli hiši dva dni po volitvah 8. novembra označil za vljuden. Trump še vedno tvita tudi o zadevah, ki so kot nepomembne  za nekoga, ki bo kmalu vodil ZDA. Njegove besede imajo posledice. “Mora se zavedati, da so prestolnice, finančni trgi in ljudje po svetu, ki zelo resno jemljejo to, kar govori,” je dejal Obama.

B. J, STA

 • v spomin

  Kaj pa ve Obama o vodenju družinskega podjetja ? NIČ.
  V družinskem podjetju nosiš rizik slabega gospodarjenja sam, kot predsednik države pa nosijo breme tvojih slabih odločitev državljani.

 • Feriss.H

  Še manj je enako vodenju neke kamenodobne Afriške Muslimanske plemenske skupnosti. Da so PTB vodenje Amerike “zaupali” Kenijskemu Muslimanu je bilo enkratno ponižanje za celotno Evro-civilizacijo. Da nam ta pavijan, navaden aktivist iz Čikaških Črnskih skupnostih, ob koncu svojega majmunovanja, še servira nekakšno “lekcijo” je pa galaktična farsa.

  Biološko-Ergonomsko bi za njega bilo da se vrne v njemu primerno Kenijsko divjino in se posveti študiju Korana. Za boljše memoriranje pa si naj da pirsing z kostmi skozi žnable in surlo. Da ga pa okolje nebi dekoncentriralo se pa lahko zakrije s svojimi klapavami chimp-ušesi.

  Opis Husseinove upokojitve je samo moja omiljena lirična relaksacija zaradi odpora ki ga gojim do tega ostudnega primata zaradi njegovega fanatičnega Anti-Whites “predsednikovanja”.

 • montyamp

  Židovski hlapci se petelinijo .
  Adolf je že pred 100 leti vedel , kaj bodo zlatarji zakuhali .
  Kaj mu je plina zmanjkalo ????

  • Feriss.H

   Takrat so kurili na premog, tokrat bi ga pa moralo zadostovati, namreč Severni plinovod gre iz Rusije direkt v Nemčijo, in Sibirskega plina je na pretek. AshkeNAZIsti to vedo in verjetno tudi zaradi tega vodijo tako histerično anti-Putin gonjo.

  • Steiermark

   ne plina ampak časa….

 • Caetano
 • rrrrr

  Mnogo huje pa je, če si hotel, pa ti ni uspelo, svetovni terorizem vpeljati v vse družine v ZDA, sporoča D.Trump B. Obami.

 • xtc

  Definitivno je obamina opazka povsem na mestu in Trumpže dobiva prve lekcije ;a se pridno uči:
  Nikakor pa vodenje države ne more biti enako vodenju nekega črnskega aili muslimanskega kvarta ;kot je to počel Barakar:

 • Borut Stari

  Obama nima pojma, kako se vodi družinsko podjetje, Njegovo podjetje so po izvolitvi bile US, Vodila pa ga je skorumpirana njegova administracija. Na koga vas spominja ta nesposobni nakladač? Ideja moja denar vaš.

 • Steiermark

  Kaj bi pa rad povedal travestit , in še kaj več, ki je samo gobcal in še to po navodilih svojih nadrejenih satanističnih sorosov, rokfelerjev idr. ter izvajal genocid nad Američani in drugje po svetu, posebaj po isis-ovcih, ki so bili izdatno podpirani, prav od njega, oboroženi z najmodernejšo tehnologijo itd. Sam je mohamedanec, njegov brat v keniji pa vodja islamističnih teroristov in takšna zagovedna zločinska golazen bi rada poučevala ljudi – o čem že?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!